Тези дни окончателно и твърдо реших възможно най-скоро да се сдобия с автомобил. Само днес ми излетяха около 12-15 лева за таксита. Първо до Президентството за срещата с Дончо, Жоро и главния секретар, след това обратно до офиса, после до магазина, където си бях харесал куфар, след това до вкъщи, защото нямаше как да го тътрузя с тролей. Вече трета година съм в София и със сигурност вече да съм купил една кола с парите за таксита.

Бях се запътил към Opel Vectra, защото Astra-ите някак ми се виждат мънички. Харесват ми стабилни коли, здраво стъпили на пътя.

Вчера обаче мярнах един чуден VW Passat до съседния блок с табелка „Продава се“… И се обадих. След като седнах зад волана, някак си… май забравих за Vectra-ите… и притесненията ми с гниенето на опелите. Определено си мисля, че това е моят тип кола. Голяма, с широко купе, тавана не ме притиска, в багажника влизат поне три трупа без да е комби. Всъщност някак повече ми допада ако не е комби. Вярно малко по-скъпа идва от Vectra-та, но така и така ще взимам заем ще се напъна повече време с лихви… А тази ако още се продава в началото на май, вероятно няма да се удържа… Син металик, 120 хил. км, гледана кола, готин тип я продава, пълна е с електроника, климатик, два комплекта гуми – за 4700… Чудя се колко лесно мога да измъкна потребителски кредит от някоя банка?

Някой фен на Vectra може междувременно да се опита да ме разколебае – и без това съм в процес на чудене… Всякакво инфо или съвет е добре дошъл. Това ще ми е първата кола и не мога да се похваля с много опит.