Paul

Paul

Ех, защо непрекъснато си забравям захранването на лаптопа някъде. Ще взема да си купя няколко и да ги посея на различните места където ходя, за да си имам навсякъде и да не трябва да ходя да си ги събирам в последствие.

Иначе денят беше хубав. Завърших един security audit, който стана исторически със своята сложност по организацията му и подписването на договора. Сега остава да напиша report-а и да го отметна за приключил. Заинатил съм се другата седмица да намаля темпото, защото вече две поредни седемдневки започвам и приключвам в непосилен ритъм.

Всъщност днес денят е исторически. Преди малко оставих Paul пред хотела му, а след това хвърлих и Пейо до тях. А след това с кеф се понесох през нощна София към къщи. Денят не е исторически толкова заради Paul – той всъщност е един обикновен, свестен момък, който първият половин час гледаше стреснато, но след това ми се стори, че се почувства OK. Разказа доста за компанията си MandrakeSoft, за плановете им, за някои стратегически цели. Беше интересно, а и бързо счупихме ледовете. Преди години, когато превеждах Mandrake на български никога не съм си мислел, че ще се запозная с някой по-различен от човек като Pablo и то online. Pablo беше координаторът на преводите тогава – не знам дали още се занимава с това. А на визитката на Paul пише Vice President Sales.

Именно това е историческото – за първи път в България идва представител на Linux компания и то от такова високо ниво. Всъщност на най-голямата европейска Linux компания, която пък е автор на най-популярната европейска дистрибуция Mandrake. (След като Novell купи SuSE това последното си е вече американска компания).

Тази визита се случи малко между другото и за жалост няма време за разгласяване, но… най-хубавото е, че Paul ще дойде отново за още контакти и впечатления, а навярно ще имаме и Mandrake гост за OpenFest. А България навярно вече не е забравена от големите земя, което е чудесно…

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България