Pixelmator – бърз, удобен и страхотен

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Ако искате да споделите нещо

 1. Здравей Йовко,
  Интересувам се от Фотошоп и имам 2 въпроса.
  Казваш че Adobe определят Фотошоп като „digital imaging инструмент“, ти в кои области смяташ, че може да се използва най-пълноценно? Знаеш ли за програма сравнима с Рixelmator, която да не е за Макинтош като изключвам изброените от теб.

 2. Не съм сигурен, че разбирам първия въпрос?!… Пост-обработката на цифрови изображения със сигурност е digital imaging, но фотографията не е (само) това, а digital imaging не е само фотография. Има пресечни точки, но не и знак за равенство между двете. Не знам как да го кажа, по-малко объркано. Photoshop e pixel editor или bitmap editor или на български приложение за растерна графика (понеже има и такива за векторна) и е приложим навсякъде, където има нужда от такова.
  Иначе по моему, Photoshop Elements за Windows или Gimp или Pinta за Linux са едни от най-близките алтернативи на Pixelmator, но със съответните уговорки, разбира се. Поне тези аз съм ползвал… Иначе точно като Pixelmator определено няма, ама наистина!

 3. Усещането при работа с PIxelmator е различно от това при всеки друг подобен софтуер. Толкова е лек, бърз и същевременно полиран, буквално е удоволствие просто да експериментираш.
  Като недостатък мога да отбележа само неналичието на дори най-прости инструменти за линии, форми и т.н.

Read Next

Sliding Sidebar