Пловдив в началото на лятото

ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. Не съм живял в Пловдив, но от малък свързвам града с празници, приятни съботно-неделни разходки и срещи с близки любими хора. Наистина е трудно да се предаде атмосферата, но тези снимки веднага ме изпращат там, с подходящото настроение. :)

 2. Много, много добри! Техниката никак не те е предала, даже напротив. Ех, защо ми пускаш мухи разни такива…

 3. Подозирам, че освен манипулатори, някои хора са и добри изкусители – как да не му се прище на човек да си поснима из Филибето, особено като гледа такива кадри…
  Йовко, признай си, че го правиш нарочно, за да ни дразниш ;)

 4. Неотдавна осъзнах, че е тотално безполезно да убеждавам когото и да е, в каквото и да е. И в живота, и иначе… Така че, не убеждавам никого, а просто си снимам. Ако някой възрази, му се извинявам с усмивка и подминавам. Не споря, не дискутирам, и не гледам враждебно, дори когато отсреща се опитват. Иначе моята позиция е, че това е улицата, ако някой не иска да го виждат или снимат, да си е стоял вкъщи.

  Между другото, с далеч по-компактните и уникално тихи камери, с които снимам напоследък (Fujifilm X) е далеч по-лесно. От една страна си позволявам да съм много по-близо до хората, а те много повече не ме забелязват, а и дори когато осъзнаят, че снимам, досега поне не е имало никакъв проблем. Камерите са малки и ретро и всички те мислят за любител (какъвто съм) или за някой нещастник дето е взел апарата на дядо си и щрака безцелно наоколо. Докато преди с DSLR и огромните тела и обективи почти всички се стряскат и мръщят – и е нормално – приличаш на профи и си натрапник.

 5. Ех, време е да намина и аз, 2 години откак не съм стъпвала. Мерси за вдъхновението/дразнението.

 6. Еееех, Пловдив… Щом се запролети и на мен започва да ми липсва , нищо че никога не съм живяла там :)

 7. Между другото, с далеч по-компактните и уникално тихи камери, с които снимам напоследък (Fujifilm X) е далеч по-лесно. От една страна си позволявам да съм много по-близо до хората, а те много повече не ме забелязват, а и дори когато осъзнаят, че снимам, досега поне не е имало никакъв проблем. Камерите са малки и ретро и всички те мислят за любител (какъвто съм) или за някой нещастник дето е взел апарата на дядо си и щрака безцелно наоколо. Докато преди с DSLR и огромните тела и обективи почти всички се стряскат и мръщят – и е нормално – приличаш на профи и си натрапник.

  – никога не съм се замислял за тази гледна точка… :)

 8. И на мен ми липсва. Хубави снимки. Жалко, че няма и някоя снимка със смокинови дръвчета в дворовете ;-)

 9. Чудесни снимки на хората около центъра, видях си градчето от една по-добра светлина, поздрав за снимките!

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: