Политическо джамбуре

Политическо джамбуре

Ролф наистина е страшен. Този човек наистина може да прави IBMers наравно с материала, които ти налива в главата. От всичките ми лектори и учители, които съм виждал до момента – от детската градина до университета – няма равен на този невзрачен чичко от Норвегия Rolf Lind.

Една трета от престоя ми в Баден отмина вече. В неделя може да отскоча до Виена, защото тук няма какво да се прави. А в началото на другата седмица не трябва да забравям да си резервирам такси до летището за петък следобед, защото иначе ще е трудно придвижването до там.

Глъчката тук започна. Плазмените екрани и всичката техника си стоят непокътнати без нито един пазач през нощта. Замъка е фрашкан с хора, телевизия, но няма пукната охрана. Това в България би било абсурд да не те спре някоя горила, гледаща лошо и да пита кой си и за к’во се бориш. Ходя си където искам. Всички те поздравяват и се усмихват. Всъщност в хотела даже не знаят кой съм точно, защото не са ми искали нито регистрация, нито паспорт, само ме отметнаха в някакъв списък, че съм от курса. А като се добави и факта, че не ми сложиха входен печат на паспортния контрол на летището съм съвсем нелегален. Все едно не съм влязал още в Австрия 🙂

Заради събитието тук ни преместиха вечерята в друг хотел – Карузо. Там трябваше всъщност да бъдем по първоначални планове. Барбара даже уреди микробусче да ни закара до там и обратно.

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България