Между 11 ноември и 4 декември в галерия А’Туин в София (The Mall, ниво +1, бул. Цариградско шосе 115А) ще може да бъде разгледана изложбата “Послания от отвъдното” на българския художник Боно Шкодров, която съдържа цикъл от непоказвани досега творби, рисувани през 1994-та година. И петнадесетте картини са създадени с древната живописна техника енкаустика, която е една от най-устойчивите на времето, слънцето и влагата, а цветовете остават непроменени от годините, благодарение на разтворените в горещ восък пигменти. Спецификата на картините напомня за мекотата на акварел, а релефът и блясъкът на восъка придават на творбите усещане за уникалност, сякаш са природни творения, получени от естественото сплитане на материала и човешката намеса.

Произведенията представляват емоционално пътешествие през времето и пространството към един паралелен свят, в който имената на картините “Спомени от слънцето”, “Образът на ценностите”, “Фрагмент от миналото”, “Мравката и ангелите”, “Великата обич” и “Безброй очи за цялата вселена” звучат напълно истинско и естествено.

Заповядайте!…

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

  1. Георги Момчилов 15 ноември 2011 в 21:26

    Здравей Йовко,
    Благодаря ти за насоката.
    Знаех че Боно Шкодров е художник по образование, но не знаех, че е завършил художествената академия в София. Всъщност познавам го като историк с невероятен нюх към историята и затова изложбата ме заинтригува много. Едвам я открих но си заслужаваше определено. Въпросната техника Енкаустика ползваща нагорещен восък като среда на пигментите наистина дава много различни възможности. Някои от детайлите в картините са направо фантастични. На много интересен човек си попаднал.

    Отговор

Ако искате да споделите нещо