Power ON

Power ON

– Леко дежурство в новогодишната нощ!
– 10x, а на теб запомняща се вечер – едно добро начало е важно… Повлечеш ли крак после е лесно. Аз не искам да се връщам назад – много болести ме мъчеха.
– Тя – 2004-та – май разказа играта на доста хора… Иначе не знам каква ще е компанията тази вечер. Мая и Батето ме канеха снощи да празнувам с тях в Бургас, но… малко късно ми дойде за плановете… Отивам да сваля малко брада от лицето си, man…
– ОК, аз съм брадат, но няма кой да ме гледа и не си направих този труд пък и някои казват за късмет… не че съм много суеверен, но няма да стигна Трифон Иванов.
– Аз този късмет дето го имах през 2004-та предпочитам да си го оставя на старата година. А за суеверията – една отминала Нова година я посрещнах съвсем гол в леглото с едно момиче и бутилка шампанско и цяла година бях гол и беден, но изпълнен с щастие и надежди, поне през по-голямата част от времето. 2004-та посрещнах у вас на гости сред приятели и с пълен портфейл, но с празнота вътре в себе си. През цялата година си купувах какво ли не – кола, mp3, фотоапарат, мебели, телевизор, DVD… и какво от това… беше празна година.
– Така е, хората се радват различно… ако погледнеш този по-горен списък горе-долу това е материалната мечта на повечето българи.
– Не знам… Предпочитам да се хвърля в Новата отколкото да гадая каква ще бъде. Man, минавам offline. До догодина…
– Пожелавам ти и душата ти да е пълна през Новата!

2005-та започна кротко, но с много надежда, с огромен импулс от надежда. Едно възможно най-добро начало. Следва продължение…

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България