PR ли?…

Светът съвсем се е сбъркал напоследък… Не – няма да споменавам нищо за софийския кмет този път, даже и Заки Соколов ще го пропусна (само днес!) в редовната си емисия ругатни наум преди лягане (по изключение!)… Но това да видя един от „любимците“ си в нова роля беше направо новината на деня – Добри Божилов – разгадателят на тайните на кльопките на Linux и софтуера с отворен код, авторът на памфлети за 3 лева, „независимият“ журналист, зависим от невъзможността да надскочи себе си, компетентен по всички теми на обществото, науката и технологиите – има ново амплоа… PR-ът…

След като ние, непосветените научихме за втъканото зло в свободността на софтуера, нашите невинни души бяха просветлени от познанието за недъзите в обществото и политиката, сега е наред и на PR-специалистите да научат нещичко от Добри и новия PR-портал, който странно защо се задвижва от популярен софтуер с отворен код. Горкият Добри, колко ли е изпаднал напоследък, че да ползва Joomla…

N.B. И спамът от четвъртък вече е престъпление в България!

11 коментара за “PR ли?…”

 1. LMAO, ох, че ме развесели :). Радвам се, че най-накрая успях да си спомня адресчето на недъгавия му сайт.
  Статията е „блестяща“. Ако ще и в книгата му да има 1-2 идеи, които са реално защитими, тази PR статия е пъъълна „боца“ („ц“-то е нарочно, щото тя и „боза“ не може да се нарече, направо една „боза с правописна грешка“ е).
  Забеляза ли обаче подписа под статията?

  12.11.2004 г.

  Виждаш ли кога още човекът е „прозрял“ тия работи? Един кракер-журналист е бай Добри, то е ясно. Горкият… при сегашното състояние на здравеопазването в България аз не мисля, че психиката му ще може да се излекува.

 2. Не знам коя статия си чел, но аз говоря за един портал, на който Д.Б. се води управител

 3. Ми не е честно пък. Куцо, кьораво и сакато вече се самоназовава PR. На човек му иде да си смени работата заради такива пишман-специалисти 🙁 Мрън.

 4. @yovko: за „еба(лка)ните“ му сайт говоря, там видях да се мудри статия, която незнайно защо е стара помия – някъде от края на 2004. Дали пък пророк Добри не е решил, че звучи актуално?
  Тя още тогава е звучала смешно, ама днес е потресающа :).

  Ти за друго ли говориш? Я изшльокави тука сайта, да го посетим след като си преведем? Порно сайтове достатъчно в мрежата, може още един да се е появил?

 5. @Дончо: Там долу на сайта, който знаеш, го има и другия…..на челно място 🙂

 6. Днес въпросният ме облъчи и мен със спамчето си. Не мога да реша как е намерил адреса ми и защо е решил да ми праща спам. Писмото не беше лично до мен, а изпратено то подателя, със скрито копие до мен. Всъщност явно е било със скрито копие до много хора. Какво ще си губи времето нашия познайник – по-лесно и бързо е да изпрати масов спам, вместо да пише лично.

  Смятам да „нахраня“ локалния си SpamAssassin-а с това писмо и след това в отделна заявка, която с интерес да „проследя“ на терминала, да изпратя доклад до сървърите.

 7. Не е истина тоя „PR портал“, разгледах го, не може да има такова нещо :))))) Благодаря ти, Йовко, за инфото, с глас съм се смяла 🙂

  Откъде толкоз енергия у един човек и защо, аджеба, се изразходва по този начин?! Вместо да правим национален траур за 3-ти и 4-ти блок, може просто г-н Д.Б. се подвключи към енергийната система и `ич нЕма се забележи липсата на разните там блокове 🙂

 8. Интересно е ако го нямаше Добри, кой щеше да отнесе тежестта на неизбитите ви комплекси. Флуудването и мобилизацията на толкова много хора да мъстят са прекалено силна реакция за 1-2 сгрешени мейла. Но ако това ще ви помогне, можете да продължите, че напоследък бяхте поспрели. Предизвиквам целия ви гняв.

 9. Сгрешени ли, Добри? Интересно как само мен си ме сгрешил 1-2 пъти… А чух и че не съм единствен. А пък ако си мислиш, че някой ще си губи времето да мобилизира каквито и да е усилия относно теб, твърде високо се самооценяваш.

  Самичък лично си си натрупал достатъчно, че не е нужно да правиш каквото и да е повече за „любовта“ на хората… А и нямам никакъв интерес да ти правя реклама, водейки задочни диалози с теб, поради което с удоволствие ще заключа темата за бъдещи коментари.

  Прости, че пиша на ти – но в конкретния случай е именно проява на неуважение…

Коментарите са спрени.