Какво може да прави човек в първия си ден от уикенда след командировка, освен да посвърши малко насъбрала се работа. И като за подгрявка за напрегнатия понеделник, който ме очаква днес реших да се разплатя с Транскард за месеца, да измия колата и да мина годишния технически преглед. Със Здравко, ей така между другото, свършихме и малко организационна работа и сглобихме новата конферентна маса.

Следобеда с Деси, Тони и Пейо свършихме доста полезна работа около open-culture.net и Creative Commons – България. А вечерта взехме и Юлия и заседнахме в Каза Мия на приказки.

Утре екшъна продължава – все така делнично. До понеделник трябва да сме готови.

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Open-Culture.Net изглежда прегледно, макар и все още беден откъм CSS украса. Само едно ме озадачава – фавиконата на сайта наподоява логото на Lilina, един AJAX-базиран RSS агрегатор. Него ли сте използва ли за основа при изграждане на сайта или просто сте го вградили в сайта?

  Отговор

 2. Това е Lilina наистина, но не е Open-Culture.net. Това беше пуснато единствено като тестово съдържание преди няколко месеца и няма да има нищо общо с новия сайт, който ще тръгне в понеделник. Написан е изцяло за целта на проекта от Тони Райжеков като Пейо Попов е ударил едно рамо за някои компоненти. Представлява една чудесна нова CMS, която ще бъде пусната като open source проект след като някой намери поне малко време да напише малко документация.

  А иначе нужно ли е изобщо един сайт да е богато CSS-украсен за да върши работа ;-)

  Отговор

 3. Представлява една чудесна нова CMS, която ще бъде пусната като open source проект след като някой намери поне малко време да напише малко документация.

  това звучи интересно :)
  чакам с интерес да метна едно око

  Отговор

Ако искате да споделите нещо