Раздяла

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. честито! един чудесен подарък :-)

  човек трябва и да се глези, няма само да се блъска я? (моето положение е още по-лошо, имам тела – и цифрово и филмово, ама нема обективи, празна стои раничката.. )

 2. Радвам се за теб, D200 е страхотна машинка. Каквато е и T40 – сигурен съм, че и на нея ще и намериш нов дом. Аз се интересувам от такова предложение, за Т40 де, но едва ли ще мога да го взема така скоро. Успех ;)

  П.П.: Помня как беше публикувал снимки на едва разпечатания пакет на D70s. Толкова ли време мина… :)

 3. T40 точно не ми трябва, но да притежавам компютър на Йовко е като инвестиция – след време може някой музей да ми го купи (или да го купи от наследниците ми) на 10-торната цена :). И хич не се шегувам, да знаеш! Само недей умира млад, така цената ще е още по-голяма след време.

  Голяма честитка за решението и в аванс – за апарата. Нищо, че е Никон, сигурно пак е супер ;). Гледам „корична“ цена от GBP 800 в Амазон – няма лошо. Отначало реших, че си се навил за D2X и хич не-благородно ти завидях, но след това прочетох вярно :).

 4. Жоре, моите обективи не стават на твоята закачалка ;-) Дончо, леко с декларациите, че такива изказвания вдигат цената ;-)

  Добавих конфигурацията на лаптопа към текста на поста, но който се интересува нека пише поща, не искам online бит-пазар точно тук :-)

 5. Въпреки че съм никонджия , все още не знам какви non-CPU обективи могат да се закачат на тази d200. То мисля, че може да се монтират, но дали ще мерят не се знае…Ако имаш някакво инфо във тази насока – моля, сподели // ще е много полезно.

 6. На практика почти всички, които можеш да закачиш на въпросния Nikon F mount байонет, произведени след 1977-ма, а именно Ai, Ai-S, Ai-P, E series… Имаш освен потвърждаване на фокуса и мерене в ръчен режим и приоритет на блендата с три от четирите вида мерене (3D меренето само не работи). Не се поддържат май само pre-Ai стъклата без CPU и IX-обективите с CPU.

  В документацията на D200 има подробна табличка за съвместимост – можеш да си я свалиш от американския или европейския support сайт на Nikon (изисква безплатна регистрация ако искаш PDF за разпечатване, иначе non-printable PDF можеш да си дръпнеш директно).

  Иначе ето една принципна таблица за съвместимост.

Read Next

Default featured image

Signed

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: