Винаги съм знаел, че наличието на мобилни телефони повишава стреса – всъщност на всякакви телефони. Като се замисля звукът, който най-много съм мразел някога е бил този на телефона ми в банка Хеброс. Там всички звъняха за всичко в IT отдела и по-специално при нас хората от „Мрежи и операционни системи“. Не – не бяхме help-desk. Имахме идея да се прекръстим на „Спасителен отряд Чип и Дейл“, а Владо най-брутално твърдеше, че сме отдел по „бърсане на задници“. Прав беше всъщност…

От няколко часа съм само с един мобилен телефон – единият ми номер е пренасочен към другия – и макар това да не редуцира броя позвънявания, поне звъненето е еднакво, не посягам към грешния телефон, не следя коя точно батерия е на път да свърши. Направо блаженство. Отсега нататък съм с един телефон… И двата ми известни номера са активни – нищо не се променя – просто ще нося едно устройство (с две карти). Затова и разкарах единия от старите си телефони днес, другият остава за резерва – до края на седмицата единият ми номер е пренасочен към другия, така че за околните нищо не се променя, само SMS-ите май не подлежат на пренасочване, затова не разчитайте, че със сигурност съм ги получил. След петък всичко ще е нормално… като си получа новото апаратче.

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. от години изпитвам непоносимост към шума от телефонен звън. Моят апарат винаги си стои на вибрации без звук, само когато съм в особенно добро настроение го пускам вместо да звъни да свири Пролет на Вивалди :)) Абсолютно не си представям да се размотавам с два апарата. По-добре личен и служебен заедно. Ненавиждам звъненето на телефон, полифоничните вградени мелодийки на модерните гсм-та ме докарват до лудост.
  Пожелавам ти успех, аз навремето не се справих с апарата за 2 карти и го зарязах :)

  Отговор

 2. Две карти в един телефон? Гъзар… ;-P

  И аз си мислех за такова нещо, ама май не са много апаратите, дето поддържат две карти…

  Отговор

 3. Има колкото искаш модели и апарати… и на прекрасни цени…

  Отговор

 4. предполагам става дума за китайските телефони? общо взето само лоши неща съм чувал за тях, като започнем с това че са без гаранция… но пък си вършат работата за едновременно ползване на две sim карти. и толкоз.

  Отговор

 5. Направо не ги разбирам хората с по два мобилни. А те са сред нас и дори не подозираме за тях, докато шумните им машини не започнат да звънят едновременно и потребителите им не започнат невъзмутимо да говорят и по двата! Още съм в стрес от една такава гледка преди време… :) И мен яко ме дразни звъненето на всякакъв телефон, затова мобилният ми е на вибрация, а домашният обикновено ми е през няколко стени, така че имам удоволствието да го чувам рядко…

  Повече обаче ме дразни в трамвая да чуя някоя селска чалга-мелодия, която собственикът на телефона нарочно не спира, преди да си я чуе цялата.

  А 2 карти в 1 апарат верно си е гъзария. Хайде похвали се какъв е телефонът, направи ревю. :)

  Отговор

 6. В .bg има няколко сайта предлагащи такива телефони, въпроса е че никъде не може да се намери свястно ревю на тези апаратчета. Ако не е проблем ще напишеш ли впечатления от това бижу – как се държи батерията при повечко разговори, евентуално и при слушане на музика, има ли радио и други подобни глезории :). Предполагам, че за много хора ще е интересно.

  Отговор

 7. Нямам избор – налага ми се и двете карти да са online… Иначе да – за китайска пръчка иде реч – но лачена – ще напиша впечатления като натрупам такива.

  Отговор

 8. Аз също съм с два телефона!? Един служебен и един за лични разговори. Единия телефон го нося по задължение, другия по необходимост. Кое не разбираш Сашко? Това, че не искам да се възползвам от това, че има служебен телефон? Или не разбираш, как мога да говоря с два телефона в един и същи момент ? Говоря, даже и бубуто шофирам и мацки заглеждам :-)

  yovko, избрал си правилна стратегия. ако се окаже сполучлива, ще последвам примера ти ;-)

  Отговор

 9. Тъкмо вчера гледах едни „оферти“ за такива телефони. Бяха си на доста поносими цени, пишат че са с Windows Mobile, ама не ми се вярва. А тук ще ми се получи драма в навигационните софтуери. Освен това няма да съм на 100% удовлетворен, понеже ми трябва 3-in-1 :)

  Много ми чудно защо големите производители на телефони не пускат такива телефони, а жълтурковците ги правят на килограм в последните месеци…

  Отговор

 10. Моят не е с Windows – сакън, опазил ме Господ… Има и „3 в 1“ модели – гледах такъв, но не бяха online и трите карти едновременно, а се превключват.

  Иначе нямам никакви тревоги да си купувам китайски неща. Ползвам обективи made in China (прекрасни!), имам компютър made in China, сега ще имам и такъв телефон, който иначе останалата велика „цивилизована“ индустрия не смее да произведе, щото ще накриви капата на монополно захапалите пазара мобилни телекоми. Големите производители не пускат такива телефони, защото основният им канал за продажби са бизнес-центровете на мобилните оператори, а те не са щастливи да си купиш телефон с две карти и да сложиш във втория слот карта на конкуренцията. Аз лично и три карти ако мога да сложа ще са на един оператор, но със сигурност съм изключение… А цената е повече от прекрасна – цена за един най-обикновен телефон. Ако Nokia или някой друг реномиран производител пуснат подобен модел сигурно ще го центрират в бюджет около и над хиляда лева.

  Отговор

 11. Чакаме ревю, значи, в скоро време ;-)

  Отговор

 12. Н.Пепелишев 28 август 2007 в 12:03

  Хайде кажи от къде и колко $$ е де :)

  Отговор

 13. Аз също доскоро носех два телефона едновременно. Преди няколко месеца си загубих единия телефон, почувствах такова облекчение, че нито си извадих дубликат на картата, нито дори обявих телефона за издирване!
  А колкото до решенията 2-в-1, веднъж видях една приставка, която май става за различни телефони (поне за Nokia със сигурност работеше), която се слага при батерията и можеш да си сменяш коя карта е активна. Вярно, не е както и двете едновременно да са активни, но ако си пренасочиш обажданията си е горе-долу същото. А иначе си имаш лачения телефон с батерия, издържаща седмица-две ;-)
  Йовко, само че си пренасочи служебния телефон към личния, а не обратното, че плащаш за forward-a ;-) Предполагам, че си наясно с това, ама все пак да го кажа, да не би случайно после да се изненадаш неприятно, както един колега… Щото логичното е да остави човек служебния и да се обажда от него, а на личния само да го търсят

  Отговор

 14. Ами приятели на мой приятел от Пловдив ми го доставиха – ще питам дали искат реклама.

  Иначе този GPRS модел с два GSM модула вътре (активни едновременно), две камери, два bluetooth-а, 3″ touch screen дисплей с разпознаване на почерк и виртуална клавиатура, всичките там аудио/видео плейъри и глупости, 256MB разширителна карта, две батерии по 2200mAh, USB data cabel (през който се зарежда и батерията, която е в телефона), допълнително настолно външно зарядно за резервната батерия (cradle) и документация на китайски струва 222 евро.

  Отговор

 15. 2 телефона – разбирам
  2 блутута – това иди-дойди :)
  2 камери обаче – това ми идва множко!

  Или целта е да снимаш 2 снимки едновременно със всяко око?

  Осветли, моля?

  Иначе и аз скоро ще имам нужда от подобен телефон :). Ще се чуем за това по-късно (аз ще знам вече при кой да позвъня, като му дойде времето)

  Отговор

 16. Добра цена! (като за гореизброеното) ;-)

  Отговор

 17. Пепелишев, ако беше писал малко по-рано… Сутринта поръчах 3 бройки от ей това:
  http://i176.photobucket.com/albums/w195/digital-acc/font-14.jpg?t=1184704668

  105 GBP бройка, с включен FedEx, което си е под 300лв. Мито, ала-бала и това е.

  Отговор

 18. Влади, естествено, че плащам за forward-а – знам това.

  Дончо, телефона може да прави video calls едната камера е на гърба за да снимаш с нея, а другата е отпред за да може да провеждаш video calls – т.е. да предаваш своя образ докато на дисплея гледаш този с когото говориш. Motorola-та ми също беше с две камери – това е честа практика. Двата блутута също имат идея – на единият закачаш handsfree, а на другия лаптопа си примерно.

  Отговор

 19. Аз за съжаление няма как да се отърва от служебния си телефон…А пък моя си толкова си го обичам… Съвсем съм му отпуснала края с телефоните :) Личния го използвам за напоителни среднощни разговори на сърдечни теми… Малък, лигав, розов, пълен със снимки и любими есемес-и :) Това е един от малките ми, но безбройни грехове :)

  Отговор

 20. Ау, с инструкции на китайски? Ха-ха! Уа чи сяу пиен… :)

  ПС: Предполагам картите могат да са от оператори на две различни държави? Примерно BG и UK или BG и DE?

  Отговор

 21. Ами въпреки, че не съм пробвал, не се сещам да има проблем – освен, че едната карта ще ти е в roaming… На практика телефона се държи като два отделни телефона в един корпус – с общи дисплей и клавиатура. Дори има отделни индикатори на покритието за всяка карта, идентификация на операторите и т.н.

  Отговор

 22. Това дублиране на някои функции не точи ли повече ток? Колко държи батерията?

  M goi nei sin!

  (нали трябва да учим китайски за да четем упътванията :)

  Отговор

 23. Ще ти кажа като го взема утре :-) Иначе батериите са две и са големи – навярно има защо – с този триинчов цветен дисплей…

  Отговор

 24. „Ами приятели на мой приятел от Пловдив ми го доставиха – ще питам дали искат реклама.“

  направо да дадът каталог ;)

  Отговор

Ако искате да споделите нещо