Макар и на много фотографи функцията, добавяща възможност за снимане на HD-видео към някои модели цифрови фотографски камери да изглежда странна и дори смешна (признавам си, дори аз я намирам най-малкото за екстравагантна), това никак не означава, че тя няма приложение. В сутрешните си RSS-емисии днес откривам, че вече има цял филм, заснет изцяло с фотоапарат – и не кой да е, а именно Nikon D90. И не – не е кратко филмче-импресия, а съвсем истински сериозен кинематографичен продукт с дължина цели 83 минути. Не е продукт на мега-корпорация, а е независимо кино, но това не го прави по-малко истински…

Заглавието на филма е Reverie, в главната роля е Zach Sanchez от World’s Greatest Dad, а trailer-а може да се види на сайта на филма. Там има и статия, защо е бил избран Nikon D90 – това беше първият DSLR с видео, но вече на пазара има и други опции. Въпреки това изборът е паднал именно върху D90.

Авторите на филма твърдят, че са готови с него и в момента търсят разпространители…

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Евелин 29 юни 2009 в 9:15

  Странна работа… Филмчето на Vincent Laforet с Canon 5D Mark II също се казва Reverie

  Отговор

 2. Така е… В imdb.com пише, че това било закачка ;-)

  Отговор

 3. Яко! Но и на трейлъра се вижда едно характерно клатушкане, разместване на редовете при движение на камерата, като при уеб камера. :-( Мен това ми уби ентусиазма към този тип DSLR-и.

  Отговор

Ако искате да споделите нещо