Напоследък рядко успявам да остана насаме със себе си. А имам нужда от такива моменти. И не толкова за да си подредя снимките, да пренаправя някой сайт или да почета нещо на хартия, а по-скоро да помисля за нещата около мен, да премисля случилото или случващото се, докато правя нещо друго. Не знам защо имам периодичната потребност да се вглеждам в себе си. Нямам представа дали е така и с другите хора, но е важно за мен…

Без такива моменти губя вдъхновение и хъс. А когато периодите между тях продължат повече започвам да чувствам от плът и кръв усещането, че губя ориентирите на пътя към себе си. Обикновено едно-две денонощия са ми достатъчни за restart. Както и да е… и този уикенд нямам шанс дори за един ден само за мен. Но пък багажът е приготвен, блогът е с нова премяна, а аз съм готов да поспя няколко часа преди полета. Доколкото се познавам няма да си легна по-рано…

Но пък ме е обзела кощунствената мисъл да не нося лаптоп със себе си, а за Internet терминал да ползвам iPhone-a…

На остров Тасос миналият уикенд фотобанката ми ме предаде за втори пореден път в критична ситуация, поради което си заслужи наградата да бъде засилена ритуално към някоя по-твърда стена, но след като си извадя хард-диска отвътре. Май занапред ще си понакупя повечко Compact Flash карти – цените вече не са каквито бяха преди 2-3 години – но като не знам дали за два дни наличните 11GB ще ми стигнат… Все пак ще водя моето D200 на „сафари“ в пясъците на пустинята.

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. ей, радвам се за пътуването ти.
  приятни изкарване там и ще чакам снимки, pls.
  и весели празници.

  Отговор

 2. Всъщност съм в командировка, но имам два следобеда и за снимки (надявам се)… :-)

  Отговор

 3. Красива арабска принцеса, това искам да ми донесеш от там :)

  Зестрата няма значение ;)

  Отговор

 4. Йовко, не бих разчитал на 11-те гигабайта :-) Аз съм доста пестелив на кадри (е, Виша компенсира :-) ), но в доста дни 4-5 гигабайта не ни стигаха.

  Отговор

 5. Нас Персийския залив ще ни огрее ли? Чакаме снимки!

  Отговор

 6. Стигнаха гигабайтите :-) Нямаше и много време за снимки, но ще има и такива.

  Отговор

 7. Аз този номер го направих в Египет :) И си влачих лаптопа, защото съм гийк. После ще огледам къде мога да намеря снимките ти, че сега имам работа… Във фф ли да ги търся?

  Отговор

 8. Алергичен съм към форуми. Имам си фотоблог (вдясно има снимков линк), който в момента е на трупчета и не работи :-)

  Отговор

Ако искате да споделите нещо