SimpleStudio фотосеминар край язовир Батак

SimpleStudio фотосеминар край язовир Батак

Както написах и снощи, малко след полунощ, в бюлетина, до хората, които са се абонирали за него, радвам се да съобщя, че първите два семинара са вече подготвени. И както бях обещал, те покриват първата тема, която е въвеждаща и е предназначена за абсолютно начинаещи фотолюбители, с никакви, малки или непълни знания за основите на фотографията. Повече подробности за обхвата на темата са описани тук и тук.

А детайлите за мястото, датите, условията и цените на първия семинар (ST01-01), който ще се проведе край язовир Батак, в местността Цигов чарк и сред уюта на комфортния хотел „Сезони“, можете да прочетете по-долу.

Очаквайте съвсем скоро и подробностите за следващия (ST02-01), който ще бъде край морето, в близост до устието на Ропотамо през втората половина на май. Съвсем в началото на лятото 🙂


Родопа планина и живописната местност Цигов чарк, край югозападния бряг на язовир Батак, са уникално красиви точно по това време, където пролетта винаги малко закъснява. Язовирът е третият по големина в България, а планинският курорт предлага възможности за фотолов, лов, риболов, водни спортове, ски и забавления. Наблизо са и живописните Голям Беглик, Широка поляна и Доспат, както и пещерата „Снежанка”.

Цигов чарк се намира на 7km от Ракитово и Батак, на 19km от Велинград, на 36km от Пазарджик, на 65km от Пловдив и на 150km от София. Има редовни автобусни линии от Пазарджик до Цигов чарк и от Велинград и Пловдив до Батак.

Нашите любезни домакини от хотел Сезони предлагат комфортна обстановка на брега на язовира, безплатен паркинг, интернет и 24-часов рум-сървиз.

Темата на семинара е „Основи на фотографията за абсолютно начинаещи“ – част 1.

А приблизителната програма изглежда така:
– петък – пристигане, настаняване, запознаване
– събота – закуска, фотокафе, практически занимания
– неделя – закуска, самостоятелни занимания, отпътуване

Цена за участник, ползващ самостоятелна стая: 145лв
Цена за участник, споделящ стая с друг участник: 125лв*
Пакетна цена за участник с един придружител в стая: 199лв**

  • Очаква се да регистрирате двама участници или да сте сигурни, че ще присъства друг, който е склонен да споделя обща стая с вас. В противен случай ще трябва да доплатите за самостоятелна стая.
    ** Дали ще си водите придружители със себе си за компания или споделяне на екскурзията е въпрос на ваш личен избор. Но имайте наум, че те нямайки право да участват в заниманията на групата, може би ще се чувстват изолирани, а така навярно ще разфокусират вниманието ви. Препоръчително е групата да остане съсредоточена върху това, заради което се е събрала – снимането. Семейните излети или забавленията за децата навярно ще са по-приятни и пълноценни за всички ако ги планирате за друг уикенд, но това, разбира се, е ваше лично решение.

Цената включва участието в семинарната група, две нощувки със закуска и използване на семинарната зала и мултимедия на хотела. Безплатния интернет в рамките на хотела се подразбира. Цената не включва транспорт, обяд и вечеря. При възможност, организаторите могат да ви предложат транспорт ако друг участник е декларирал, че може да вземе допълнителни хора със себе си.

Хотелът предлага тристепенно меню (без включен алкохол) за обяд срещу 15 лв на човек и вечеря срещу 18 лв на човек.

Авторските права върху снимките, направени по време на семинара принадлежат на техните автори. Организаторите си запазват правото да използват споделени с тях кадри за популяризиране или документиране на SimpleTours семинарите. Когато за снимките е позирал модел, такива кадри не могат да се публикуват без изричното съгласие на модела.

За този семинар в ролята на ментор е моя милост – Йовко Ламбрев, който не е сигурен дали първо е проходил и после е хванал апарат или се е случило точно обратното.

[ЗАПИСВАНИЯТА ЗА СЕМИНАРА ПРИКЛЮЧИХА]

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България