SimpleStudio отново online

Да, знам! Това заглавие вече съм го ползвал, но нещата в историята се повтаряха, нали… кога като трагедия, кога като фарс, кога в името на рекорда… Сегашното повторение ще видим какво ще бъде. SimpleStudio е отново online, но като мой личен фотографски сайт. Както е обичайно за мен, отново е малко недовършен и още няма много фотография и ще е така докъм края на годината, понеже няколко други сайта ще са по-приоритетни за мен идните няколко месеца, но това е тема за някой друг пост.

Всъщност няма да споделям планове за SimpleStudio, понеже досега планирах, подреждах, очаквах, а то малко неща от списъка станаха реалност. Затова сега като се случи – ще си проличи. Но се свърши с амбициите ми да помагам на други хора да осъществат идеите си, за сметка на моите собствени. Между SimpleStudio и моя милост вече поставям знак на равенство. И толкова. Зад този бранд ще стоят единствено моите собствени фотографски амбиции и творчески напъни.

Пиша това заради абонатите на обобщения ми RSS-канал http://tinyurl.com/yovkorss, на които покорно благодаря, че още ме следят там въпреки липсата на активност от моя страна. Аз си признавам, че бих отписал такава емисия.

Това, което мога да споделя, че до края на годината Мултимедийна работилница и аз в ролята на лектор, планираме да направим първия в България курс за Apple Aperture 3. В момента подготвям програмата за (предполагам двудневния) курс и ще се опитам да я напасна така, че да покрива и изискванията на Apple, нужни за сертификацията Apple Certified Pro – Level One за Aperture – далеч съм от идеята, че българските фотографи ще се наредят на опашка да се сертифицират за Aperture, но като ще е гарга, да е рошава. Покрай всичко останало искаме да покажем на хората, защо именно Apple е една от най-подходящите плаформи за фотография, особено за тези с по-сериозни амбиции. Защо не е страшно да поверим целия си работен процес на една единствена програма , а именно Aperture… и как по най-добрия начин да се ползваме от възможностите и, които наистина си струват вниманието… И разбира се, да покажем, че не е толкова страшно да мислим извън рамките на Photoshop…

А плановете на Мултимедийна работилница са да комбинираме това обучение и с фото пленер… Дано да смогнем преди края на шарената есен. Подробностите ще се разчуят веднага след като фиксираме някакви конкретни дати и програма.

5 мнения за “SimpleStudio отново online”

  1. успех. най-после да чуя такива думи в България. ама то ти си си радикалист от край време. поздрави и още веднъж – успех. ако мога ще дойда на тоя курс.

  2. Успех, човече! Радва фактът, че по-често започна да отваряш за коментари материалите си.

    И, като твоя любим трол, не мога да се въздържа: Като си почнал за Епъл, дръпни един курс и за Paint де 🙂

  3. You’re always welcome, Doncho! Нищо, че честичко сме в противоположните отбори… Paint още не съм го пробвал за да го преподавам, а Aperture държа под око от ден първи на този софтуер. Освен това дуелът тук е Aperture vs. Lightroom – всичко друго е още далеч от сблъсъка на Титаните… Иде реч за приложения не просто за post-processing, а за цялостния фотографски процес…

  4. Paint беше само нескопосан опит за майтап :). За съжаление, и двата софтуера не са читави за съвсем начинаещ като мен, който иска бързо, лесно и ако може полуавтоматично да преработва снимките си. 🙂

Вашият коментар