SimpleStudio - Твори свободно и споделяй

SimpleStudio - Твори свободно и споделяй

Инициативния комитет на OpenFest 2007 и Фондация „Отворени проекти“, с любезното гостоприемство и подкрепа на Центъра за култура и дебат „Червената къща“ Ви канят на откриването на независимия фотографски проект SimpleStudio и първият му практически семинар.

 
ТВОРИ СВОБОДНО И СПОДЕЛЯЙ
е контекстът, в който ще работи този уникален по своя замисъл проект. Насочен към младите фотографи, с хъс за случване на идеите си, към хора, за които фотографията е не само хоби, а истинска дълбока страст, SimpleStudio ще се опитва да спомага реализацията на мечтите им, да провокира нови идеи, да побутва повече хора към този така пленителен свят на фотографията. И да ги научи да споделят с останалите. Как точно, ще научите с подробности на 27 октомври, от 10:30 часа в [Червената зала на Червената къща](http://www.redhouse-sofia.org/index_b.html) на ул. „Любен Каравелов“ 15. Входът е свободен, поканени са всички, които искат да се докоснат до идеята, да видят как се подрежда студийно осветление за портретна фотография, да научат повече и да видят на живо как се създава портрет, дори да поснимат сами в практическата сесия. Ако остане време ще си поговорим малко и за последващата обработка на цифровите снимки и ще се разделим до следващия път, когато проектът вече ще може да покаже и резултатите от първите си сезони.

Заповядайте на 27 октомври /събота/ от 10:30 ч. в Червената къща за да прекараме заедно четири часа, посветени на любовта към фотографията.

Лектор и ментор на практическите сесии ще бъде един от популярните професионални фотографи на България Иван Масларов /Jumbo/. Използваното професионално студийно оборудване ще бъде Dynaphos, предоставено ни любезно от изключителния представител за България, г-н Христо Кабадаев. Ще ни помагат със своята фотогеничност и обаяние моделите Джоан и Юлия. Благодарим и за приятелски подадената ръка от Photosynthesis, с които заедно ще споделим там на място бъдещите ни съвместни идеи.

Семинарът е част и от програмата на панела за свободно изкуство OpenArt на OpenFest 2007. Специални благодарности на сп. Digital World и Део за подкрепата.

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България