Стари приятели в inbox-а

Стари приятели в inbox-а

Днешния ден започна навъсено, навярно заради сивотата на предхождащия го. Целият предиобед бях толкова мълчалив и унил, че чак колегите ми започнаха да ме подпитват защо. А днес дори видях любимата ми усмивка в целият и блясък и светлина… Не знам защо бях такъв. Понякога има такива дни…

Иначе с Жоро отново повисяхме малко над карантията на любимия ни банкомат от последните три дни, опитвайки се да намерим глупавия проблем. Май успях да разубедя скъпия си coach Stanislav да не пътува до Словения, защото не съм готов да му показвам каквото и да е, нито пък имам някакво желание да се виждам с него. Всъщност той е чех и бях адски доволен, че той не се сети, че съм в Прага, когато бях там.

Бях и на ИББ, където с ManiaX и Жоро измислихме draft на програмата за Linux-лекциите в Техническия университет, които започваме да водим през февруари. Бобсън също се включи активно и с ентусиазъм в дискусията. Не бях ходил на бирените срещи май от OpenFest 2004 насам.

А точно преди малко открих писма от стари приятели в пощенската си кутия, с които не се бях чувал отдавна и се почувствах много добре. Първото беше от Владо Джувинов, който продължава да скита по света, както и когато правихме заедно Linux center и после bgIT.net с Валери.

А второто беше от Zak Greant, който най-накрая се обади от новия си служебен email. Не че не беше разконспириран отдавна, че IP-следите му водят към мрежата на Sxip Networks, но чаках сам да си признае. Всъщност той пише, че си търсят rock star FLOSS developer (демек skilled lead developer) и ако някой такъв се интересува може да се свърже лично с него, а ако не знае как тогава може да ми пише на мен, желателно на английски за да мога с леко движение на мишката да препратя писмото му на Zak.

Изискванията са на сайта им, но в писмото до мен изглеждат малко по-различно, а именно:

In our dreams, our ideal candidates have:

  • helped lead or start a medium-to-large Open Source project that relates to the web
  • strong communication and technical skills
  • good relationships with other leaders in the Open Source community
  • passion, conviction and vision

Working at Sxip means:

  • that you work for a company that groks Open Source and is OS-friendly
  • working on the leading edge of the electronic frontier on identity, privacy and security-related issues
  • being challenged every day (but not usually before 10am)
  • making a decent wage
  • for good and bad, not living in the bay area (Sxip is located in Vancouver)
Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България