Странен петък и фалшиви цици

Странен петък и фалшиви цици

В един фотографски форум има една наложила се реплика, когато някой каже нещо хипер-тъпо или изкукуригало и тя е „Днес да не е петък?“, след което обикновено темите спират да имат каквото и да е отношение към фотографията. Голяма веселба пада понякога…

Преди малко докато си приготвях вечеря слушах с половин ухо новините от днешния петък. Не че половината не стигнаха до мен предварително, но на този ден определено нещо му имаше. Сутринта с влизането в офиса и прегледа на сутрешните новини научих, че е дерайлирал влака от Варна за София, а някаква възрастна женица се озовала под колелата на тролей близо до паметника Левски. Връщайки се от обяд от радиото в асансьора чух, че паднала фасадата на някаква сграда на Графа, а следобед Ники ми изпрати снимките от пробития водопровод до Шератон.

Новинарската емисия добави към колекцията как някакви двама цигани демонтирали ЖП релси около Обеля и добре, че ги видяли и подгонили навреме, защото щели да свършат голяма беля… Едни съвсем европейски новини, нали? Просто сядаш, гледаш и след това едно насторение те залива, не е за разправяне… Направо да се радва човек, че се е прибрал у дома жив и здрав в такъв ден…

Най-впечатляващата новина обаче беше, че в продлъжение на около десетина години у нас са се имплантирали над 2000 чифта силиконови цици, които били фалшиви, внесени нелегално и абсолютно забранени за употреба в чужбина. У нас обаче ги шитнали ей тъй да не стават зян – скъпо и прескъпо баш на най-важни и известни особи.

Хич не е възпитано да се шегува човек с такава тема, свързана със здравето на хората, отделно че това е безобразно престъпление, но каква ирония само… Целият хай-лайф – точно във времето от Виденов насам, когато мутрите вилнееха, а хората наистина гладуваха, та чак до преди две години – се е прецакал с фалшиви цици!! Мутрафоните дето инвестираха заграбеното в цици на мутреси, фолк певици и хай-лайф мацки сега с голям процент вероятност се радват и мачкат фалшиви цици под завивките!!

Е, как да не си сипе човек чаша ирландско и да не се полюбува на телевизора?

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България