T40++ --> T60

T40++ --> T60

Старият ми верен ThinkPad T40 след десетина дни навършва точно три години и му предстои да излезе в пенсия. Това вероятно е шестия или седмия лаптоп в моя живот, но е единственият, който е с мен толкова дълго време – цели три години. Мога да го оставя да замине за скрап или да си го взема вкъщи, защото новият Т60 навярно вече очаква да види какво го чака с такъв като мене.

Разбира се, че ще си го взема. Някак си твърде емоционално гледам на него, почти като към одушевено същество. Обръщайки се назад във времето, си спомням твърде много неща, които съпреживях чрез клавиатурата и дисплея му, твърде много тайни и споделени и несподелени истини продължават да живеят в дигитализиран вид из диска или microdrive-а му. Бил е с мен и в тъмнината и студовете на влаковете и автобусите, когато бях пешеходец, в багажника на колата ми на път за морето или планината, или в командировка. Обиколил е с мен почти цяла България и прелетя с мен половин Европа, доверих му няколко любовни истории и няколко големи раздели (едната с баща ми и завинаги), много фотоси, Linux-и, безброй email-и. Хм, над 850 от постовете в този блог са написани чрез него…

Принципно ми е много трудно да използвам два компютъра и обичам всичко да е на този, който е на гърба ми непрекъснато, но мисля някак да свикна, а и най-накрая ще мога да имам лаптоп само за лични цели и навярно единствено с Linux.

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България