Teach :: BY-NC-ND download

Завърнах се от Пловдив, след уикенд там. Спомних си какво е да пътуваш с автобус. Въпреки лъскавата софийска автогара и пооправената пловдивска Юг, има едно нещо, което е непоправимо и то се нарича шофьорски манталитет. Навярно заради това, когато преди малко един непознат момък ми предложи на автогарата да пътувам с неговата кола и да си поделим горивото (заедно с още един, който се беше съгласил преди мен) не се чудих много дълго. Пътувах по-бързо и удобно, с хубава кола и на половин цена.

Което ми напомни за моята стара и нереализирана идея за сайта share-a-car.com, но както и да е…

Връщайки се в къщи научавам хубавата новина, че филмът Teach вече е достъпен за download. Тази вечер дано не забравя да го пусна да идва… Адресът е http://creativecommons.org/teach/

6 коментара за “Teach :: BY-NC-ND download”

  1. Аз съм чувал за подобна услуга тук. До колкото са ми обяснявали, даже има подобни агенции с офис и телефон, на който можеш да се обадиш и да предложиш или потърсиш превоз. Разказвали са ми, че най често го правят студенти, които се прибират за уикенда от Монтреал до Кебек Сити или до някои други по-малки градове. Аз още не съм се възползвал от тази услуга, но благораря че ми я напомни. Ще я имам предвид за една екскуризя до Кебек Сити.

  2. Надявам се в България такава идея да работи добре. В Германия работи, и то доста успешно. Има такива, които се плащат (mitfahrtzentrale.de), и такива които са безплатни (mitfahrgelegenheit.de). Студентите са най-редовни, излиза доста по-изгодно от пътуване сам с кола или пък ако се ползват железниците.

Вашият коментар