Ужасен понеделник

Ужасен понеделник

Ненавиждам понеделниците… Ама наистина. Нямам идея защо, но в понеделник обикновено нищо не е наред. Винаги те зарива работа сякаш през weekend-а никой не е почивал, а всички са си скъсали задника от бачкане само и само да ти е много гадно на теб в понеделник…

Както и да е – поне weekend-а беше хубав. Генко и Поля ми бяха на гости и се поразходихме добре. В събота след кратко колебание дали да се качим на Черни връх, решихме да видим Боянския водопад. Ник и Ани също се присъединиха. Оставихме колите пред Боянската църква и нагоре – покрай оградата на някакво военно поделение – задрапахме по пътеката. Не е труден пътя, но на моменти си е доста стръмничък, а и всички бяхме такива дето почти не си е отлепяме задника от стола или колите та… Хм, днес още усещам лека мускулна треска, което иде да рече не много хубави работи за натренираността ми.

Носех фотоапарат, но нещо нямах настроение за снимане. Не мога да снимам ако не ми идва отвътре. Нямам идея защо, но без тръпка и най-обикновена снимка не мога да направя. Добре, че не си вадя хляба с фотография – ако си професионалист не можеш да си позволиш да чакаш музата да те огрее.

За сметка на това занесох десетина филма за проявяване със снимките ми от Баден, Щутгарт, Манхайм, Виена и Загреб, че даже няколко снимки от миналогодишния OpenFest мярнах на едната. Индексите изглеждат обещаващо, утре след 18ч. ако успея ще взема и оригиналите. От няколко години само едно единствено фотостудио в София е упълномощено да работи снимките ми, но за жалост, когато работех в Siemens ми беше съвсем наблизо, а сега е цял кошмар да стигна до него. Няколко месеца не бях ходил там – преди работеха с Fuji – сега са преминали на Konica-Minolta, което леко ме тревожи, но… утре ще разбера. Аз така или иначе не се сещам за причина, която да ме накара да спра да снимам върху филми Fuji, с хартията по-мога да приема компромис.

Трябва ми обаче и някакъв настолен скенер от скромен среден клас докато се прежаля за добра цифрова камера. Харесал съм си Canon LiDE 30. 100% Linux compatible. Някой да знае откъде мога да се сдобия с него в България?

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България