Днес след кратка email дискусия с Деси от Червената къща се оказа, че ако на първата прожекция на „Корпорацията“ има достатъчно хора ще може да се направи и втора такава в ден, различен от понеделник за да можем да заведем студентите от Linux лекциите. Според Деси залата се разтягала и цялото хакерско войство е поканено. Билетът струва само левче.

Всъщност прожекцията (засега единствена) ще бъде на 14 март (понеделник) от 18.00 часа, в „Червената къща“ (ул. „Л. Каравелов“ 15) като ще се прожектират и двете части на филма. Вече, както го обявих и в linux-bg.org филмът представлява дисекция на съвременния икономически бизнес модел на корпорациите и влиянието им върху обикновения живот. Една своеобразна провокация към мисленето на свободните хора в контекста на икономическата глобализация.

Не случайно в паузата между двете части на филма ще бъде представена именно книгата „Без лого“ на Наоми Клайн, за която и maniax-а и аз вече се възторгвахме виртуално. New York Times я бил нарекъл „библията на антиглобализма“.

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

  1. Хайде! И аз на това се надявам, разбрах за прожекцията и ме преряза, като видях, че ще е в понеделник;( Ако трябва, нека цената на билетите да е друга, но да го прожектират още веднъж (ако пък е в сряда или петък, съвсем идеално:)))…

    Отговор

Ако искате да споделите нещо