Днес се опитах да си систематизирам проектите, по които работя и каква част от времето ми отнемат. Резултатът е отчайващ:

OpenIntegra projects: 25%
My current work: 30%
FSA-BG: 15%
LPI-BG: 15%
FOSS: 1%
BG-OSDN: 2%
Privacy project: 2%
MySQL: 1%
Secure Server Platform: 2%
Debian tunning: 1%
Fedora translation: 1%
FSDL: 1%
Private life: 4%

Според личното ми мнение това е далеч от нормалното ежедневие на който и да е човек от каквато и да е гледна точка. Всъщност това моето определено не е нормално… Всички горни проекти са обвързани с поне двама, а понякога до над десетина души от различни кръгове или организации… С някои, от които се чувам поне веднъж дневно по телефона, с други повече… Това са минимум десетина (до около петдесетина) разговора на ден. Стотици съобщения по ICQ и около 200 писма в електронната ми поща, 20% от които са от тип „очаква се реакция“. Всъщност четирите процента private life са доста раздута цифра…

Пиша това с идеята ако някой го прочете да ми спести някое телефонно обаждане, глупости по пощата или съобщение от вид „hi, kak si“ по ICQ-то.
Съжалявам, че започвам да отказвам помощ и съдействие на много страхотни и велики идеи, но ако те наистина са хубави и чудесни трябва да може да се случат и без моето пряко участие. Ако някой има нужда от помощ и подкрепа би следвало да ми дефинира точно и ясно какво иска от мен. Нямам време за уточняващи писма и диалози.

След две седмици генерално сменям приоритетите си както следва:

40% – My future job (still secret)
40% – Private life
5% – Secure server platform
5% – LPI-BG /само до началото на март/
2% – BG-OSDN
8% – Selfimprovement and leisure (13% след март)

Телефонът ми ще има нов профил, който няма да звъни в определени часове без значение кой стои зад позвъняването и без значение колко било неотложно. 70% от пощата и ICQ съобщенията ми ще остават без отговор… Който иска да се сърди…

Време е да помисля егоистично и за себе си, докато още има смисъл и значение…