Transcard – JCB

Миналата седмица получих покана, че като лоялен клиент на Евробанк (през Транскарт) и на база сливането им с Pireus Bank съм щял да получа нова Visa Classic, при условия далеч по-добри от тези, които ОББ ми осигурява с тяхната MasterCard, което определено ме кара да се замисля за възможен прескок (освен ако някой от UBB не чете тук и не се поправи ;), но не за това иде реч…

Преди малко получавам месечното си извлечение от Transcard и към него брошурка, че картата Transcard става ко-брандирана JCB. Т.е. имаме нов играч на пазара на кредитни карти в България, а именно JCB. Другото интересно нещо е че JCB-Transcard ще бъде чип-карта (всъщност първата такава в България засега), отговаряща на EMV-спецификациите. Което е само пример как инициативният нахъсан бизнес работи, докато класическите консервативни банкови институции у нас тромаво се колебаят на всяка стъпка.

Аз лично с удоволствие ще си ползвам новата JCB-Transcard и в чужбина, когато я получа. Експанзивния стил на развитие на Transcard прави адски добро впечатление – де да имаше повече такива модели на развитие в България.

Извън темата – забелязвам още един нов за България модел за завладяване на клиенти – в случая, тръгвайки от една карта Transcard, стигаш до две нови – JCB и Visa – само в интервал от две седмици. Това, разбира се, е колкото хубава, толкова и кофти новина, защото кредитите имат една много лоша страна – трябва да се връщат, а и това си е класическа зарибявка, но този подход е още едно малко призначе, че лека-полека ставаме нормална държава.

3 коментара за “Transcard – JCB”

  1. С толкова кредити съвсем скоро значи и думи като рефинансиране ще станат широкоупотребявани. Също така ще получаваме и писма с радостната вест, че сме pre-approved за незнам си каква карта и кредит. Това е също нормална практика в нормалните държави, но трябва ли да ме радва?

    Но от друга страна е хубаво да може. Не е ясно на кого кога ще му потрябва.

  2. Надявам се си чел общите условия на Транскард, като си се вързал.
    Аз се отказах заради разни клаузи, че автоматично им даваш право да ти събират таксите от хонорари, разрешаваш им да ти вземат и майчиното мляко и тем подобни.

  3. Пейо, самият факт не – случването му обаче не е толкова лошо 😉

    Да, Митко, чел съм ги… Знам какво съм подписал – клиент съм им повече от година и нищо страшно не ми се е случило. Аз си плащам коректно всичко към тях и те са 100% перфектни към мен. Това е небанкова карта – намирам за нормално да имат някакви гаранции, че трябва да могат да те бият ако не слушаш. А и в крайна сметка кредита по Transcard е с достатъчно скромни размери по принцип за да са притеснителни тези условия.

Вашият коментар