Transcard - JCB

Transcard - JCB

Миналата седмица получих покана, че като лоялен клиент на Евробанк (през Транскарт) и на база сливането им с Pireus Bank съм щял да получа нова Visa Classic, при условия далеч по-добри от тези, които ОББ ми осигурява с тяхната MasterCard, което определено ме кара да се замисля за възможен прескок (освен ако някой от UBB не чете тук и не се поправи ;), но не за това иде реч…

Преди малко получавам месечното си извлечение от Transcard и към него брошурка, че картата Transcard става ко-брандирана JCB. Т.е. имаме нов играч на пазара на кредитни карти в България, а именно JCB. Другото интересно нещо е че JCB-Transcard ще бъде чип-карта (всъщност първата такава в България засега), отговаряща на EMV-спецификациите. Което е само пример как инициативният нахъсан бизнес работи, докато класическите консервативни банкови институции у нас тромаво се колебаят на всяка стъпка.

Аз лично с удоволствие ще си ползвам новата JCB-Transcard и в чужбина, когато я получа. Експанзивния стил на развитие на Transcard прави адски добро впечатление – де да имаше повече такива модели на развитие в България.

Извън темата – забелязвам още един нов за България модел за завладяване на клиенти – в случая, тръгвайки от една карта Transcard, стигаш до две нови – JCB и Visa – само в интервал от две седмици. Това, разбира се, е колкото хубава, толкова и кофти новина, защото кредитите имат една много лоша страна – трябва да се връщат, а и това си е класическа зарибявка, но този подход е още едно малко призначе, че лека-полека ставаме нормална държава.

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България