Всъщност ако трябва да съм прецизен, първия пост в този блог написах още през септември 2003, веднага след OpenFest. Но заради разни ръчкания по тогавашния ми софтуер MovableType и няколко различни инсталации в първите дни, в крайна сметка пост номер се появи (и оцеля) на белия свят с дата 9 октомври 2003, което означава, че този сайт днес завърши третата си година под формата на блог и на скорост започва четвъртата…

Като добавим още шест години преди това с всевъзможни форми на някакъв сайт се оказва, че досаждам на Интернет с личното си пространство вече девет години. Догодина се задава 10-годишен юбилей. Ужаст, както обича да казва Валери

Ей, блог! Честит рожден ден! :-)

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Ами ЧРД тогава! И продължавай!

  Отговор

 2. ч е с т и т о!

  тъкмо това гледах и аз оня ден, че тоя месец правя три години с личен блог. а твоят не е досада, а един от най-интересните такива. поне за мен.

  Отговор

 3. Честито! И за много години, в които да вдъхновяваш все така хората, Йовко!

  Отговор

 4. Честито и от мен.

  Не, че нещо, но в първия пост пише, че първият ти сайт е бил направен през 98ма година, така че имаш време до 10 годишнина :-)

  Отговор

 5. Първият ми личен сайт наистина пуснах през 1998 и то някъде през втората половина на годината ако не ме лъже паметта (през първата бях в казармата), но преди него имаше неуверен опит за нещо като e-magazine на тема социални дискусии, лични особени мнения и т.н. Просъществува кратко – само няколко месеца го бутах и въпреки малобройното българско население в мрежата тогава май имаше публика. Беше ми трудно – нямах редовен достъп до Интернет – нямаше блог-CMS-и тогава… както и да е – това е първото ми web-присъствие в мрежата и то беше достатъчно лично, затова и долу в copyright-а на yovko.net пише ©1997-2006.

  Отговор

 6. крайна сметка пост номер се появи (и оцеля) на белия свят с дата 9 октомври 2003, което

  Всъщност, ако хвърлиш 1 око, това си е пост номер 7 ;).

  Честито и от мен, човече! Искаш или не, постепенно ставаш институция. И не ми се обиждай, ако ти звучи недобре – казвам го с най-искрено възхищение :).

  Отговор

 7. Така е – ID-то му е 7 :-) Седем е хубаво число :-) Просто предните няколко са били от вида „Проба“, „Just a test“ и т.н. вероятно… Не може без такива…

  Отговор

 8. няма ли да пуснеш архиви от старите версии?
  иначе честито, още много години активност пожелавам.

  Отговор

 9. Ами няма особен смисъл… Старите версии на блога съдържат по-малки сечения на съдържанието на текущия блог с друг графичен вид. А по-старите версии на личния ми сайт бяха статични от онзи 90-те like вид който няма особен смисъл от днешната ми гледна точка. Linux center си е online. А по-старите версии на различни мои идеи или нямат смисъл, или ми изглеждат наивни или са толкова назад в архивите, че не съм сигурен дали ми се рови в тях или дали ги пазя изобщо.

  Отговор

Ако искате да споделите нещо