Тъжен ли?

Вярвай на тези, които търсят истината. Съмнявай се в онези, които твърдят, че са я намерили.
    Андре Жид

Някак долавам тъга в някои от коментарите към писанията ми през последните десетина дни – някои пък направо в личен разговор ми казват, че съм звучал много тъжно. Е, тъгата също е част от живота, но защо пък да съм тъжен. Прекарах чудесна отпуска, видях неща, които ми липсваха, изпълних се с надежди и очаквания, преоткрих част от мечтите си… Къде е тъгата във всичко това?

Да, понякога болка има, но това е част от цената на търсенето. В болките човек също може да намери нещо от себе си или пък дори нови приятели. Така, че болките са нещо тъжно само на пръв поглед – без тях не може – пък и как без тях да оцениш безценността на щастието? Пък и онзи горният цитат е верен не само за търсенето на истината, а и за търсенето на щастието…

Аз не съм тъжен човек. Но харесвам повече онази част от мен, която търси, която се стреми към нещо – това е творецът в мен – който кара нещата да се случват. А като търсиш няма как да не бродиш из неутъпкани места, няма как да не се натъкнеш на коприва или пък да ти излезе някой мазол. Можеш да се нацупиш от това, да се отчаеш… моят начин, обаче, е да се ухиля широко на препятствията или глупавите ситуации, в които изпадам. В крайна сметка е много смешно да се нажулиш с коприва – не мислите ли? А и пъпките парят ден-два и минават.

Я, да не си мислите такива неща за мен! Тъжен съм бил?! Аз съм ухилен до уши!… А вие?… 😉

10 мнения за “Тъжен ли?”

 1. Я, моят блог се четял и в агенция „Митници“. Ще трябва да повече да внимавам какво пиша за задграничните си пътешествия. 😉

  Пък за гаджетата – ами и те носят и болка и радост и може да са вятър работа и мохабети – пък и така добре могат да ти ходят по нервите. И бронзовия тен съвсем няма значение – има значение напасването… Това е магията – друго няма…

 2. Копривата, неупотребена както трябва, може да пари и на „митницата“. Тва е!
  Яко гадже… аз не бих ти пожелал, никак! Вярно че не си от слабичките, ама една такава яка кака може сериозно да те направи още по-тъжен, отколкото се струваш на някои хора :). Напасването – настрана 🙂 🙂 !
  Колкото до мен – трябва да кажа, че не тъжно, ами направо потресающо ми действаш тези дни. Но ми харесва. Някаква нова форма на мазохизъм ли е това при мене? Или е просто блога?
  Баси несвързаните мисли – спирам!

 3. Пич, ако си тръгнал да гледаш такива картинки – определено някаква нова форма на мазохизъм си завъдил. Но не знам дали помагат антибиотици…

  Я се поразгледай из http://skins.be – белким ти минало бързо… Препоръчителна катeгория unknown babes…

 4. Трябва ти едно готино гадже (може и с бронзов тен).
  Всичко друго е вятър работа и мохабети. Монетата винаги е с две страни, денят е свързан с ноща, тайка е и с радостта и тъгата, едно печелим и друго губим.
  Гадже, яко гадже ти трябва 😉

 5. Хора, май прекално много стоите пред компютрите… картинките са хубаво нещо, но вечер не топлят нощем. Аз се отказвам от тях :-).

  П.П.: Дончо, хубава „кака“ си показал, ама за съжаление не изкарвам толкова пари, че да има за плат за бельото й :-).

 6. Стига, бе! Ти пък къде си попадал на жена дето да те топли? Обикновено те искат да ги топлиш и все им е студено 😉

 7. 🙂 Което предполагам, че на български трябва да се напише Жид? OK – правя го…

  Някой да каже на IBM да си поправят календара за 2004-та откъдето ми попадна 😉

Вашият коментар