Улицата

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. Така е, на улицата можеш да се сблъскаш със всичко… само трябва да имаш очи да го видиш :) (И фотоапарат да го заснемеш)
  пс: Не е задължително човек да е със голямата „пушка“ за да му направят място като ще снима :)

 2. Точно затова обожавам да снимам хора и затова обожавам да се разхождам из центъра. Има толкова много хора, различни, еднакви, ниски, дебели, високи, весели, тъжни, апатични… всякакви.
  Доколкото съм запоната с твоят фотоапарат може да се направи един много гъзарски номер, т.е. да снимаш отраженията в очите на хората. Пробвай ;)

 3. Че с кой не може? :-)

  С моя! Уаааа… Не може, няма макро и всичко, което постигам на по-малко от 30 см., са само условни очертания. Образ – с много уговорки. Например, ако знам какво съм снимала и си кажа… Инак няма разпознаване. Какви очи ти тук очи, какви отражения…

 4. Девойки, това зависи все пак от оптиката на апаратчето, а не от самото апаратче. Именно затова разни идиоти като мен предпочитат сменяема оптика, а не защото много обичат да се набутват едни пари за много обективи. Истината обаче е, че дори и в този случай не всички обективи стават за макрофотография или за фокусиране отблизо.

  А и кой е казал, че макрофотографията е задължително да се прави отблизо до обекта? ;-P

 5. ‘А и кой е казал, че макрофотографията е задължително да се прави отблизо до обекта? ;-P’ Взе ми думите от клавишите :)

  Виж изобщо не следя какво става около мен. Поне в последно време. Да ти е честита пушката. Много фотки да извадиш от новото обективче, много ама много :) Смятам, че ще стои мирно и кротко в твоите ръце.

  И не думай за тежко, тоя обектив е като перце! Ако не ми вярваш ще ти дам моя железен Pentacon 4/300. Не съм го теглил но заедно със зенита, минават 4 кг. Но пък от друга страна, това ти дава сигурност. Чувстваш масивност, не някакви си пласмасови играчки. Като духне вятър и се огъват… Да не визирам марки, че от отбор черешка веднага ще се засегнат, за техните пласмасови ДСЛР :) То и д70 е малко като играчка, но стои по-иначе в ръцете ти. Можеш да го усетиш, да го почувстваш.

  Още един път, честито и сори за забавените реакции, но така е. Не само ти имаш натоварен ден :)

 6. Отдавна снимам хората по улицата… Котките. Църквите. Изгревите. Залезите.
  Чудя се…
  Дали ако някой ни разгледа снимките може да разбере що за хора сме?

 7. Еех, улицата… сякаш я подминаваме вървейки по нея в забързаната седмична „ежедневност“… и често не се сещаме „откъснем“ снимки от нейната колоритност… (казвам го от позицията на човек обичащ да снима :) )
  Голямо предизвикателство е тя…

  а за обектива – наистина е страхотен, и пловдивчанинът го пази, и му се радва истински… ;) Поздрави
  ..

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: