Уморен

Уморен

Това е реалното ми състояние наистина. След почти двуседмично нервно темпо се чувствам смазан. Водопадът от задачи дори и те да не създават някакви особени проблеми могат да те изтощят само с факта, че следва да жонглираш с тях.

Добре, че Калоян прояви желание да ме отмени на лекцията в неделя. Така за уикенда ми остана само подготовката за лекцията по мрежи и TCP/IP за курса в ТУ, което си е направо почивка. Смятам да я направя интересна, да видим дали ще се справя. За жалост трябваше да съм пуснал вече някакъв draft за синхронизиране с останалите, но така и не смогнах. А тази вечер нямам сили за това. И аз съм човек…

Преди малко разкачих и elara – последния ми компютър, който беше останал в къщи и го изнесох в коридора за изнасяне. Вече нямам и сървърно на терасата – там остана само едно slim PC без монитор за рутер. Имам нужда да осъзнавам квартирата си като дом, а не като лаборатория. Лаптопът, който и без това е с мен навсякъде би следвало да ми е достатъчен и в къщи. Ако ми трябва test lab ще се занеса при някоя купчина компютри, но повече не ги искам в къщи. Направо не е за вярване колко шик е на бюрото си да имаш само скенер, принтер, DSL модема на БТК и един малък switch. Е, и кабелния модем на терасата. Може би ще си купя само един LinkSys Access Point за да разкарам мрежовите кабели и да си работя по wireless из къщи.

Всъщност днес ми стана смешно като ми донесоха ADSL-а. Сумарно в момента до скромната ми квартира имам малко по-малко от 3/4 мегабит капацитет от различни доставчици – така имам и резервираност. При това free. Такава свързаност до оня ден беше мечта и за Интернет провайдъри, а аз я ползвам за браузване и поща. Всъщност какво говоря – само няколко години минаха, когато цяла България сумарно потребяваше по-малко.

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България