Сигурно е странно да ползвам такова заглавие през втората половина на октомври, но от утре до 9 ноември пред Народния театър „Иван Вазов“ ще бъде показана фотографска изложба, наречена именно така – „Усещане за море“. Организирана е от Фотосинтезис и е вдъхновена от морето и неговите отражения върху нас хората.

Изложбата е селекция на най-добрите кадри, участвали в едноименния конкурс, посветен на паметта на Христо Фотев и силата на неговото слово, в който са взели участие над 400 автора с над 2500 снимки. От тях журито – в лицето на Александър Иванов, Евгения Христова, Николай Трейман е избрало най-добрите морски вдъхновения и интерпретации.

Имената на наградените автори ще бъдат обявени на откриването на изложбата утре – 26 октомври от 18:30 часа пред Народен театър “Иван Вазов”, когато ще бъдат връчени и наградите. Изложбата ще бъде открита с танцов спектакъл на момичетата от танцов театър “ДеЖаНи”, а специален гост ще бъде поетът Недялко Йорданов.

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

  1. Наистина звучи странно…но на пръв поглед, защото повечето фотоси разкриват морето след залез или в края на сезона – остава усещането на… край.

    И, въпреки това, навсякъде е ЛЮБОВТА – за нея няма сезони! Някои от кадрите ме върнаха към „Недовършена картина“ -защото морето обгръща душата така както може само любимото тяло…

    Отговор

Ако искате да споделите нещо