Вкусен ябълков сок

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. Еееееххх… Епъл! Красота, дизайн, еуфория… Но все пак има нещо което, аз поне, намирам за леко притеснително в цялата история – lockdown-а който правят или поне се опитват да правят. Всячески се опитват да задържат iphone заключен и работещ само с *правилните* мобилни мрежи. Новите ipod-ове щели да работят *само* с техния софтуер, който предполагам ще работи само с *правилните* е-магазини за музика.

  Наистина в някои отношения Apple могат да бъдат давани като пример за подражание. Но не и по отношение на това как се опитват да направят от потребителите си нещо като дигитални крепостни селяни. В това отношение удивително си приличат с микромеките, струва ми се.

 2. Първия компютър… първата мишка… с незнайно защо емблема шарена ябълка. С БГ интерфейс. Върнах се в гимназията, и там някъде измежду навалицата – върволица на заучени акорди, бележки изпод чиновете, в първите часове по информатика растеше командата „tree“ правеше си клончета, подклончета.

 3. Разбира се, че си имат трески за дялане – никой не е идеален – срещат се и гнили ябълки. Въпреки, че аз лично оправдавам част от стремежа им да обвързват хардуер и софтуер по други причини, но не е това темата (и не важи за iPhone, разбира се). Иначе фундаменталната разлика между MS и Apple все пак е, че докато първите само приказват за комфорта, удобствата и щастието на потребителите си, Apple отдавна са го постигнали…

 4. Йовко, вероятно е трудно, а понякога и невъзможно в служебния живот да прокудиш енергийните вампири, но в личинят, Ти си този, който можеш да ги прогонваш. От личен опит знам, че колкото по-навреме, толкова по-добре. Тумора се реже в началото, до корен, иначе метастазира. Нали не живеем, за да се харесаме на целият свят, а за да сътворим свят, който ни харесва :)

 5. Този пост го отворих с надеждата да открия някаква сочна рецепта. Голям фен съм на ябълковия сок, особено откакто се запознах с един негов швейцарски вариант – Apfelmost – прясно изстискан от ябълки расли в еко-градина торена от швейцарски кравички :P

  Междудругото, проектът за българо-швейцарското марково сладко/желе, макар и тръгнал леко нашега, започна да набира пара. Вече навихме трима фермери да засадят българска арония по китните брегове на Бодензее. Храстите потеглят в петък, с Божията помощ се надявам през август да берем първите плодове и после разбира се да мажем дебели филии…

  А онзи ден получих следното запитване от един червенобузест фермер: „за сладкото добре, а шнапс (ракия) става ли?“ ;)

  Их, това страшно ме изкефи :)

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: