От време на време попадам случайно на някакви много ценни нещица, които тихомълком съм подминавал иначе, а те са с блясък на бисери. Вчера това беше Eldissa – „What a difference…“.

Минах през Дюкян меломан за друго, но понеже го нямаше си излязох именно с „What a difference…“. Невероятни джаз (а-ла боса нова) преработки на горещи парчета от отминалото време на диското. Демек от детството ми…

Чудесно за приспиване вечер… Невероятно за събуждане сутрин… С кафе или без… ;-)

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Има Музика. Голяма дума, която не се нуждае от повод и докарва другата сетивност до изострени положения, в нежната гама на откровението.
  Дамските вокали са синьото, а на мен ми се струва че дори подочувам дъжд, в мелодията. Искрено се надявам това да не се дължи, евентуално, само и единствено на никоето време.
  А сега мога да си призная, че 11 – Dream печели доверието ми за днешното кафе (да, мисля да го пробвам).

  Отговор

 2. изведнъж bossa nova преработките на хитове станаха много популярни. в тази връзка препоръчвам и Beatles in Bossa Nova на Brazilian Tropical Orquestra…

  ;]

  Отговор

Ако искате да споделите нещо