Днес беше ден за срещи… Отдавна не съм се виждал и разговарял с толкова много хора в едно денонощие. Разбира се, за това вина имаше и един коктейл привечер, но и преди него денят започна динамично. Всъщност винаги ли понеделниците са такива? Дори, когато си в отпуска. А беше едва първият официален ден от отпуската ми…

Всъщност днес няколко души ми казаха, че се шашкали от писанията в моя блог напоследък – особено тези с драматичен оттенък. Жюстин даже ми каза, че направо се е притеснила след петъчния ми пост… Предполагам този от първите часове на съботата. А той всъщност трябваше да бъде позитивно-положителен :-)

Значи, спокойно! Нищо лошо не се случва с мен! Преуморен съм, физически и емоционално от много неща и струпали се на главата ми задачи, които не съумях да откажа или пренасоча. От забавени решения, от недостатъчно твърдо защитавани лични интереси, от загърбен егоизъм. Егоизмът е здравословно нещо – пази най-важното. Загърбиш ли го, се загубваш. Споко, нещата вече вървят към поправяне. Нищо фундаментално трагично не се е случило – или поне на мен нищо такова не ми е известно. Още съм голям чешит, непоносим инат и прилично дебел. Та имам базис да твърдя, че и занапред още ще ви тормозя с писанията си ;-)

Иначе аз просто така си пиша понякога – по-вглъбено и емоционално – това си е част от мен. Не ми се вързвайте винаги…

P.S. Като казах прилично дебел… Вени, обеща да ми пратиш твоята съсухряща диета!…

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. :) снощи четох писанията ти за телците и като един прилично дебел телец искам да ти напомня да си препрочетеш писанията за телците :)

  айде, давайте съсухрящата диета за телци в отпуска!!!

  Отговор

 2. доста точно доооста точно – човек трябва да обръща внимание на себе си.

  Отговор

 3. Не си ли отскачал на http://www.bb-team.org за някоя диетка?

  Отговор

 4. Поставяш разума над чувствата и си готов. Ти си умен човек, няма начин да не се справиш :)

  Проблема не е в ефективността на диетата, а в ефективността на постоянството и дисциплината при спазването на режима :))
  Така, че хвани произволна, мисли за себе си, имай търпение… ще подейства. Под диета имах предвид не само хранителна, а и психологическа ;)

  Да не си помислиш че съм диетолог или психолог… програмист съм. И там нещата с постоянство и търпение стават… :)

  Приятен ден!

  Отговор

Ако искате да споделите нещо