Никога досега не съм бил в Ямбол. Май само съм минавал с влак на път за морето. Днес така и не успях да разгледам града, защото пристигнахме малко след четири следобед, а допреди малко вечеряхме с Владо, а с Ники се отбихме за по едно питие в близко заведение на път за хотела ни. Утре сутринта пътуваме обратно, но иначе с удоволствие бих се разходил из града. Приятно е, с намеци за прилики със Сливен или дори с Пловдив – места, на които се чувствам добре. Без причина… А може би пък заради питиетата и професионалните разговори или пък някои от вечните мъжки теми…

Утре може да се пробваме да видим тракийското селище Кабиле преди да приключим с командировката, но въпреки това ми се ще да се върна пак някой ден за да се разходя наоколо без график. Сега пропускам нещо…

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Мдам….. хубаво място, спокойно и малко скучно. Аз съм от Ямбол но се връщам там един път в годината. Ако търсиш забавления или забележителности няма да намериш. Но спокойствието цари навсякаде, времето тече по бавно, няколко дена там и се чустваш найстина отпочинал. Непременно отскочи до Кабиле, място пусто и древно.

  Йовко, какво става с „Отворени проекти“ сайта буксува и регистрацията не работи. Ако може с нещо да помогнем ?

  Отговор

 2. Аз съм ямболски зет. След третото ходене единственото интересно в Ямбол остана тройно преварената и застроена с мед и билки ракия на тъст ми. Имаше едно интересно място около града, но му забравих името. Има малко манастирче с изглед към равнината долу.

  Отговор

 3. олелеее, сетих се за случки отпреди половин живот :) нали не обичам географията и нищо не знам, баща ми веднъж ме пита къде е ямбол и аз казах, че е на изток от хасково. той се смя. после първата ми съквартирантка в студентството беше от ямбол. когато баща ми разбра, ме пита „сега научи ли къде я ямбол“. нерде ямбол, нерде стамбол … за какво ли се сетих за тоя израз?!!?

  какви са вечните мъжки теми? божеее, аз още не знам кои са женските!

  Отговор

 4. Христо, сайта на ФОП е поверен на екип, който отговаря за него. Аз не искам и не мога да грея навсякъде. Забавянето на сайта е наистина голямо, но когато нещата се правят на база свободна воля и време не мога да пресирам хората – наясно съм, че това не работи за имиджа на ФОП, но грешките на растежа са очевидни и трябва да се изживеят. Благодаря за предложената помощ!

  Отговор

 5. Много интересен диалект имат там.

  Отговор

 6. Родена съм в Ямбол, обичам го! Наистина е скучничко там, но е идеално място за релакс. Омъжена съм в Пловдив, съпруга ми обожава да ходим там. Харесват му хората и спокойствието. Дори беше пощурял да живеем там, едва го спрях.

  Отговор

 7. Ямбол е моят град, сега няма да го хваля, защото ще е банално, просто това е един малък, но много хубав град, спокоен, няма много забележителности, но има къде да отидеш и да се разходиш. :)

  Отговор

 8. Чудесен тих и спокоен град. Преди се живееше тежко, но сега се отвориха нови работни места. Има големи инвестиции. Повечето от жителите са диви селяни, но работливи. Аз съм кореняк Каргонлия и си обичам града. Удоволствие ми прави да посещавам с.Кабиле. Прекрасно село с много трудолюбиви хора и студена вода на центъра. Манастира е част от рая, КЪДЕТО МОЖЕШ ДА СЕ ОТПУСНЕШ ПСИХИЧЕСКИ. ПОСЕТЕТЕ ГО И ЩЕ СЕ УВЕРИТЕ В СИЛАТА НА ТАЗИ БОЖА ОБИТЕЛ!

  Отговор

Ако искате да споделите нещо