Z-Rock rocks

Не бях забелязал, че радио Нова Европа, което замести бившата Свободна Европа е изчезнало от софийския ефир. Днес на път към Джъмбо, минавайки покрай паметника Левски забелязах там покрай колелото, където са офисите на няколко радиостанции на една радиокомпания, нова табела „Радио Z-Rock“. Я, на този радио ъгъл май можело да се случи и нещо хубаво.

Връщайки се обратно към колата си, превключих на честотата на бившето Нова Европа (89,1 MHz) и RDS-а изписа Z-Rock, а в купето зазвуча познат китарен риф. За жалост радиото още не е стартирало и в момента само рекламира себе си, но една от рекламите беше изстрел в десятката. Дори не си бях помислил да замечтая, че това няма да е регионална станция, но факт – радиото ще излъчва на всички честоти на Нова Европа из България – т.е. в София, Пловдив, Бургас, Варна, Търново, Видин, Плевен, Стара Загора и Хасково. А в предавател.ком виждам, че ще се излъчва и от сателита Thor III и ще стартира с програма през октомври.

Моментално настроих на бутон 1 на радиото си Z-Rock, отмествайки JazzFM и MilaGold с една позиция назад. Точно като паркирах пред къщи в купето зазвуча поредния рекламен слоган „Настройте Z-Rock на първa позиция на вашето радио“… Охо, закъсняхте… Вече е направено…

На адрес http://www.zrockbg.com пише, че сайтът стартира на 13 октомври, вероятно и радиото. Ех, какъв хубав петък тринадесети се задава…

11 мнения за “Z-Rock rocks”

 1. Да, знам! Онзи радиоъгъл е много подозрителен… И все пак – аз обичам рок. И пред алтернативата да слушам CHR-радиата на Гергов или Райчев, предпочитам рок-радио щом няма как да не е от тях двамата.

 2. Слушам рок. И хард. Но ТАНГРА не я изтраях. Редица причини, но най-съществената беше, че толкова псувни и простотии (да, точно простотии) не бях слушал скоро в ефир.

  Явно на хората им прави кеф (но не и чест) да показват колко могат да псуват, защото радиото не е ефирно и дебелите тумбаци не го слушат. Явно, само че мен това пък ме дразни. И да вземат да ме поздравяват с „добър вечер, к** и х**“ (не беше същото, но беше нещо подобно) от каквото и да е радио предаване… ами тогава просто им казвам „айде ***** си *****“ и превключвам на друг предавател.ком.

  Иначе музиката, която пускат, я бива! Жалко, че са толкова недалновидни.

  Не желая да стартирам флейм, просто моите 5 €цента.

 3. И аз си бях нагласил радиото в колата преди време на Z-rock, но бързо го махнах, просто защото няколко седмици вървят само реклами. Тъкмо чуеш първите тонове на някоя любима песен и я прекъсват за да се саморекламират 🙂

 4. Някои от новите предавания на Тангра са неприятни… сега първо им гледам програмата за да знам кога да НЕ слушам радиото.
  Дано Z-Rock направят нещо, което да се задържи в ефира…

 5. Аз пък си мисля, че рокът е точно това – да провокира (дори и с тези простотии) и да бъде груб и против ценностите. Т.е. харесва ми тангра, защото определено има мнооого собствен имидж и характер. Това което липсва на почти всички други радиа.

 6. Най-после да се появи станция, която наистина си струва… превърнаха Романтика и Атлантик в чалготеки, а сега ми пускат Дони по Мила Голд :Х Z-Rock е добре дошла промяна :))

 7. Въобще не може да става и дума за сравнение между ТАНГРА МЕГА РОК и Z-Rock. По Тангра можеш да чуеш всичко: най-новите хитове, най-старите хитове, най-новата брит музика, всяка седмица има поне едно интервю с някоя РОК ЗВЕЗДА, имат разнообразни предавания и уникални водещи.
  ДОНЧО, чудно какво и кога си слушал и жалко, защото изпускаш страхотна музика.

Вашият коментар