За доверието

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. Не знам какъв е поводът да напишеш поста, но улучи много важна тема – доверието. То не е „въпрос на личен избор“, защото не знам дали изобщо е въпрос на избор. Нещата стават от само себе си и никой още не знае как и защо )) Но „доверието е главният проблем на ХХІ в.“, както казват социолозите. И още казват, че доверието в нещо не зависи от неговата надежност или от правилата. Важното е да се научим да се доверяваме не само на себеподобните си, а Интернет е прекрасно средство за това – за научаването. Защото Интернет е нова среда, в която хем се знае всичко за теб, хем „никой не знае, че съм куче“ )) Не е въпросът в знанието за това как да усетиш, че еди-кой си сайт лъже, защото знанието, че не лъже няма да накара да му имаш доверие. Или обратно.
  Но постът ти поставя и друг въпрос – защо два-три-десет-…. мошенически сайта са в състояние да съсипят доверието на някои хора в два-три-десет-…. милиона сайта, в Интернет като цяло? В някаква степен това важи за доверието в цели съсловия: журналисти, магистрати, лекари, учители…
  Хайде, че се разприказвах.
  ЧНГ!

 2. Illa, много силни думи, но абсолютно правдиви. ДОВЕРИЕТО е ключова тема. Слагам го заедно с ПРИНЦИПНОСТТА. На кой „по дяволите“, можеш да се довериш в днешно време? Аз се осланям на съвсем първобитни инстинкти. Или поне на разбирането ми за тях в моментната среда. Опитвам се да филтрирам всички външни послания. Да се придържам към съвсем базови (лично мои) принципи за света и за човешките характери.
  Много малко са хората, мои познати, на които бих се доверил.
  Медии, на които да се доверя няма! Гледам да проверявам инфо от мрежата от поне два-три независими източника. Звуча параноично, но е така.
  Мрежата ми дава вяра, че има истински свободни по дух хора, които не са непременно вързани с корпоративни интереси. А са вързани са с чисто лично светоусещане.
  Не исках да пиша дълъг пост, ЧНГ на всички !!!

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: