A Second To Go

Влязох в София точно в 19:00 с мисълта, че точно в момента трябва да започва „Камината“ във Варна, за нещастие покрай нервите от миналата седмица съвсем забравих да разглася за това, но пък днес звъннах на който се сетих във Варна и на който имах телефоните. Дано да е минало добре.

Иначе за влизане в София винаги съм считал последния завой на магистралата, след който следва нещо като полускок-спускане надолу към истинския завършек на аутобана с камерите на КАТ на входа на града. Магистралата беше почти пуста и си позволих да покарам по-бързичко – обикновено не нарушавам правилата по магистралата, а когато го правя е с не повече от 10-15 км в час в повече от позволеното. Само ако бързам или само ако съм сам с мислите си. Този път бях сам с мислите си и с ритъма на Helloween – парчета като We Burn много вършат работа за ускоряване…

Малко преди Пловдив в сряда се разминах за половин секунда от неприятност. При това карах внимателно и съвсем в рамките на позволеното. Някакъв идиот пред мен с раздрънкан камион си караше с някакви мъждукащи задни светлини, толкова зле мъждукащи, че в тъмното (беше мръкнало) го видях едва когато моите фарове се отразиха в светлоотразителите му, при това се движеше бавно – с не повече от 75-80 км/ч. Което означава, че ако ти си зад него и се движиш със 110-120 км/ч го виждаш точно три секунди преди да го удариш с всичка сила отзад. Ами ако случайно си отклонил поглед за секунда другаде?

По дяволите, кога технически неизправни машини ще бъдат бракувани завинаги в тази държава. И кога ченгетата, вместо да стоят в засада, истински ще вземат да си вършат работата. Искрено съжалих, че не спрях и не го изчаках да му видя номера и да го изпея на КАТ да го хванат някъде по пътя. Как може да не осъзнаваш, че си ОПАСЕН за другите и да не ти пука…

В последния момент с рязък завой го заобиколих (добре, че нямаше никой до мен в лявото платно) ) и се пищисах в следващата секунда за Мишинев, който караше плътно зад мен и нямаше никакъв шанс да го види адекватно, но за щастие видях в огледалото, че той направи същия безумен маньовър в ляво след мен, явно решавайки, че щом така кривя трябва да има защо…

Днес към София видях друг такъв изпълнител – този път лек – Вартбург – пак без задни светлини… Безумие… Вярно, че днес поне не беше още мръкнало.

Иначе току-що успях да се преборя с пощата си, натрупала се през последните два дни, написах няколко писма, отписах се от няколко списъка за да не ми отнемат повече време и смятам за днес да се разкарам от Интернет. Имам много фотографска работа, още не съм довършил първата третина от Photoshop-ските си видеоуроци, миграцията на yovko.net е още доникъде, но когато-тогава.

Вчера в Пловдив си купих DVD-то на „Мила от Марс“ и смятам да се приспя с него тази вечер…

3 мнения за “A Second To Go”

 1. Благодаря за линка. Но въпреки безплатната доставка $299 ми се струват много за сега 🙂
  Иначе много бих се зарадвал ако ти направиш такъв учител, защото сигурно ще е под Creative Commons лиценз 🙂
  Филма ще го пробвам като се прибера в БГ. Записвам си още сега.

  П.С. Новият вид на yovko.net никак не е зле. Браво.

 2. Далече съм от това да преподавам Photoshop – силата ми е в една по-друга област 🙂 Става въпрос за курса на Deke McClelland за Total Training – навярно най-доброто нещо, което съм виждал в тази област.

  А за „Мила от Марс“ какво да кажа – това е крайъгълен камък в българското кино по много показатели и е нещо, което просто трябва да бъде видяно – без да твърдя, че ще се хареса на всички, но дори и в този контекст просто наистина трябва да бъде видяно. А за мен съм решил, че задължително трябва да присъства в личната ми DVD колекция.

 3. Радвам се, че не сте пострадали на магистралата. Подобни ситуации са наистина опасни…
  За какви Photoshop-ски видеоуроци става дума? Ти ли правиш уроци или имаш някакви уроци, които минаваш в момента?

  Не забравяй да напишеш и за Мила от Марс като се събудиш 🙂

Вашият коментар