Аналогови емоции 2

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. Между другото скоро в един аудиофилски форум прочетох едно много готино обяснение (на ръба на метафизиката) – защо звука от ламповите и транзисторните усилватели е различен… Човекът беше написал простичко – ами в единия случай звука преминава през вакуум, а в другия през пясък :-)

 2. Радвам се, че често ми отговаряш в нов постинг, вместо в коментар. И че ми отговаряш като цяло. Ценя това, макар понякога да ме побиват тръпки: „вярно ли толкова съм се цифровизирал :) “ ?

  Безспорно си прав – романтиката е аналогова. За любовта не мога да кажа, тя повече на цифрова ми прилича, на тези изначални нули и единици, „има я“, „няма я“. Романтиката обаче води до любов, може би както цифровото е възникнало, за да позволи на аналоговото все пак да продължи живота си.

  Харесва ми как си го написал. Няма да споря, няма смисъл. Прекрасното на многото хора на едно място е точно многото мнения и многото разцветки на един и същ цвят.

  Няма да споря и понеже сега се връщам от клуб, ушите ми пищят от [цифровата] музика в него, а и усещам джин в кръвта си :).

  И на мен ми харесва, иначе!

 3. Все пак цифровите технологии правят музиката, фотографията и всичко останало по-лесни и удобни. Вярно е, че не могат все още да се мерят с аналоговите, но технологиите напредват – когато честотите са до много повече от 20kHz и мегапикселите станат съизмерими с резолюцията на фотографските ленти (и ако поне за по-професионалните апарати не се търси софтуерно компенсиране на хардуерните несъвършенства вместо да се използват по-качествени и по-скъпи сензори) може би вече няма да се усеща разлика.

 4. Винаги ще се усеща – и двата свята имат плюсове и минуси. Но разлика ще има винаги и тя ще е съществена. Особено, когато си говорим за усещания…

Read Next

Default featured image

ГЕРБ ли?

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: