Бизнес по човешки

Бизнес по човешки

Canon LiDE 30 100% SANE compatibleДнес реших да се поразтърся за скенера, който си бях харесал. След един-два безуспешни опита на различни места, написах www.canon.bg в браузъра си с идеята да намеря координати на техни партньори. За съжаление връзката Къде да купя? не беше особено полезна, затова звъннах по телефона и попитах откъде мога да си купя въпросния Canon LiDE 30 – отговорите Техномаркет и Технополис ги пропуснах покрай ушите си. Вече бях проверил в сайта на Техномаркет, че го продават доста скъпо. Там имам и златна карта за 5% отстъпка, но все пак… за скенер, който струва едва $50 в Щатите тук да е повече от три пъти по-скъп ми се вижда много.

Реших да се пробвам в Cantek. Прехвърлиха ме към г-н Сава Протич, който освен, че назова цена, която бе по-добра от тази с отстъпката в Техномаркет ми предложи да ми го докарат до офиса и да платя cash-on-delivery, след като разбра, че техния офис ми е неудобен географски. Честно казано се стъписах и му отговорих, че ще му се обадя по-късно, но всъщност като се размислих си казах, че дори да го намеря някъде по-наблизо и с 5 лева по-евтино, какво от това. И струва ли си времето и разходките до там, примерно. А и заради отношението поне си струваше да избера Cantek.

Обадих се отново и потвърдих. Помолих да пусна данните за фактура по електронната поща – мислех, че ще стане за следващия ден, но чух приглушено в слушалката как някой шофьор беше задържан на излизане от офиса им за да вземе и моя скенер в колата си. Обещанието беше скенерът да е при мен до края на работното време. Два-три часа по-късно от рецепцията ми се обадиха, че скенерът ми е дошъл за да отида да платя. Шофьорът беше там с кутията, гаранционната карта, фактурата, визитката на г-н Протич и малка рекламна брошурка…

Странно е да пиша това, като някакво необичайно явление, но всъщност, когато такива неща все още са рядкост в ежедневието – няма как да не правят впечатление. До момента никога не съм пазарувал от Cantek, въпреки че харесвам нещата на Canon. И който познава манията ми по Nikon във фотографията, би се изненадал, че умувам дали да не остана на Nikon във филмовия свят, а да избера конкурента Canon за цифровото си оборудване. Но ако реша наистина да го направя няма никакво съмнение къде ще се обадя за Canon.

Хора като г-н Сава Протич правят всъщност фирмите си успешни и въпреки, че те просто си вършат работата както трябва, влагат и по нещо мъничко отгоре, за което няма как да не кажа едно искрено благодаря!

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България