BVI Photo Video

Преди известно време попаднах на BVIPhotoVideo.com – български online магазин за фото и видео оборудване, както говори и името му. Това, което ми направи впечатление още на пръв поглед бе една съществена разлика с други подобни проекти, а именно, че освен каталога с продуктите, важно място от сайта е заделено за ревюта, статии и сравнения между различни продукти. При това написани с нужния респект към всеки производител и от гледната точка на запаления фотограф, който би пазарувал в подобен сайт.

В края на мината седмица точно преди да тръгна на един кратък фотографски уикенд се оказа, че ми липсва един резервен комплект батерии и реших да пробвам BVIPhotoVideo.com – още повече, че сайта продава батерии с малък саморазряд Imedion, които аз като почитател на Sanyo Eneloop отдавна исках да пробвам. Между другото на сайта вече има публикувано сравнение между двата бранда. Много свежа идея е като браузваш някой продукт, долу да има освен стандартната информация за него и такава за сходни, конкурентни продукти и сравнения помежду им. Това е удобството на online shoping-а и е странно, че много сайтове с претенции все още не правят това.

Батериите дойдоха още на следващата сутрин, опаковани прекрасно и вътре в прозрачно пликче намерих фактурата си, красива и стилна гаранционна карта с холограмен стикер и малък флаер на сайта. Изключително приятно бях изненадан от това, макар поръчката ми да бе само за един комплект батерии. Дреболия е на пръв поглед, няма особено значение дали гаранционната карта е обикновен лист хартия или е луксозна, както е тази на bviphotovideo.com, но всъщност разликата е в отношението… Веднага виждаш, че това е сайт и бизнес правен с мерак, стил и отношение към клиента. Пожелавам си все по-често да съм клиент на именно такива проекти, а на BVI Photo Video да продължават все така и да им се множат клиентите, защото просто има защо!

6 мнения за “BVI Photo Video”

 1. Мога да добавя че и аз съм доволен от обслужването и коректността на BVI Photo Video!
  Нещата които съм поръчал са пристигали навреме и са отговаряли на параметрите!

 2. BVI са супер, когато не бързаш много. Трябваше ми спешно (да закупя в рамките на 4 часа) едно зарядно Powerex MH-C9000 и два комплекта батерии Eneloop, защото трябваше да снимам с едни компактни светкавици. Уви, не успях. Трябваше да ги взема от Фотопавилион, които недолюбвам по неясна причина.

  Батериите, които харесах бяха комплект от 8 в различни цветове, дори бях измислил схема – топлите цветове в единия комплект, студените в другия комплект 🙂

  Като плюс освен всичко споменато от Йовко, бих посочил и може би най-добрите цени за продуктите, които предлагат.

  п.с. Йовко, ако ти потрябват повече батерии и/или по-горе споменатото зарядно, може просто да прескочиш до третия етаж 🙂

 3. Зарядното го имам отдавна – даже мисля да си взема още едно по-малко LaCrosse BC-700 или 900, за когато съм в движение, че това не е много преносимо. Ти също се обаждай по съседски ако ти трябва нещо 🙂

 4. И аз съм доволен от тях. Поръчах си една рингова макросветкавица на цена 216 лева но се оказа , че започва да и работи автоматиката едва от 90 см нагоре и за моите нужди беше неизползваема. Върнах продукта а те – парите ми без проблем.

 5. Този пост много ме заинтригува още при появяването си, но все си мислех че имам добри батерии и не можех да оправдая една такава инвестиция. И така до преди месец, когато трънахме на командировка в Германия и обещах на колега старото си Фуджи С7000. Слагам в камерата с години не ползваните Панасоник 2100мАч и нищо не се случва. Зареждам ги с едно Сони малко зарядно и слагам в камерата и след второто щракане пак няма никой. И така се сетих за този пост и след малко оглеждане в сайта си избрах Powerex MH‑C9000 с осем батерии Powerex, които тогава струваха 135лв в комплект.

  Сега по същество. Батериите бяха заредени, както и пишеше в спецификацията, и комплектът издържа цялата командировка. За всеки случай обаче взех зарядното и старите батерии да ги зареждам в немско. В началото интерфейсът ми се струваше малко странен, но постепенно свикнах. Това което ми липсва е опция с която да се зареждат всички батерии по един начин и да не се налага 4х да се въвеждат едни данни(днес видях че едно друго зарядно от сайта има такава опция). За съжаление не ползвам много АА батерии за да мога да тествам доколко са издражливи батериите минали през refresh. Добро впечатление ми направи че само след няколко минути разпозна две стари куча марка батерии като неставащи за нищо. Зарядното е масивно и добра изработка на бутони и всичко останало всява доверие. надявам и след години да ми служи по същия начин.

Вашият коментар