Още на първото кръстовище след като излязох от хотела някой ме заговори. Обърнах се и видях един момък със същата раничка като моята. Краставите кучета си личат от разстояние. Отговорих му, че не е сбъркал и аз отивам на същото място и на същия курс. Представи се като поляк, но след това се оказа, че повечето време от живота си е прекарал в Германия – цели двайсет години. Женен бил за полякиня, но само си я взел от там – иначе и тя дошла при него в Германия – хитрец – не ще дебела германка за жена… или германките не щат чуждоземец. Както и да е – оказа се свестен момък и е отседнал в същия хотел.

Джон ни посрещна на вратата на аудиторията – около 55-годишен американец с над 25-години стаж по темата сигурност – работил за големи американски и международни клиенти, банки, застрахователи, а сега е competence team leader в IBM и консултант в ООН. Получихме достъп до две негови страхотни бази с документи, оферти, доклади, анализи от реалния живот, перфектно богатство просто. А другата седмица ще получа достъп и до Athens машината.

Имаме си в групата и жива мутра. Без майтап – колегата от Швеция. С размери на сумо-борец е и с външен вид на древен викинг – сигурно е двеста килограма този човек, гологлав, с малки очички и без врат, отзад кожата на главата му се е надиплила на вълнички. Не знам как стои на един стол – според мен му трябват минимум два – по един за всеки от двата баджака. Определено му липсва един надпис Security на гърба и ще мине за Security ама охрана, а не IT. И както гледа лошо ефективността му ще е 100%.

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Предизвиквам те да го снимаш "колегата от Швеция" :)!

  Отговор

 2. А аз те предизвиквам ти да дойдеш да му обясниш защо го снимам ;)

  Отговор

 3. Айде бре, Йовко…обещавам да ти носим храна в болницата :)

  Отговор

 4. Споко, ти си висок и бягаш бързо…още на 100-те метра си духнал :D

  Отговор

 5. Е, хайде сега… Какво толкова ви прихвана всичките? Shrek не сте ли гледали – същия е – на физиономия го докарва 99,5% – само дето е много червендалест – нали знаете, че скандинавците са светли-розово-червени…

  А с теб пък кога сме се надбягвали, че да знаеш колко бързо бягам?

  Отговор

 6. Не сме, но може да опитаме :) за спорта.

  Отговор

Ако искате да споделите нещо