Джон и останалите

Джон и останалите

Още на първото кръстовище след като излязох от хотела някой ме заговори. Обърнах се и видях един момък със същата раничка като моята. Краставите кучета си личат от разстояние. Отговорих му, че не е сбъркал и аз отивам на същото място и на същия курс. Представи се като поляк, но след това се оказа, че повечето време от живота си е прекарал в Германия – цели двайсет години. Женен бил за полякиня, но само си я взел от там – иначе и тя дошла при него в Германия – хитрец – не ще дебела германка за жена… или германките не щат чуждоземец. Както и да е – оказа се свестен момък и е отседнал в същия хотел.

Джон ни посрещна на вратата на аудиторията – около 55-годишен американец с над 25-години стаж по темата сигурност – работил за големи американски и международни клиенти, банки, застрахователи, а сега е competence team leader в IBM и консултант в ООН. Получихме достъп до две негови страхотни бази с документи, оферти, доклади, анализи от реалния живот, перфектно богатство просто. А другата седмица ще получа достъп и до Athens машината.

Имаме си в групата и жива мутра. Без майтап – колегата от Швеция. С размери на сумо-борец е и с външен вид на древен викинг – сигурно е двеста килограма този човек, гологлав, с малки очички и без врат, отзад кожата на главата му се е надиплила на вълнички. Не знам как стои на един стол – според мен му трябват минимум два – по един за всеки от двата баджака. Определено му липсва един надпис Security на гърба и ще мине за Security ама охрана, а не IT. И както гледа лошо ефективността му ще е 100%.

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България