За мен лично винаги е било много трудно да оценявам фотографии, особено когато са толкова много и още повече, когато съм бил там някъде наоколо, когато са били създавани. Защото, както и в живота, така и във фотографията, около всеки миг има нещо, което е видимо, нещо друго, което остава под повърхността и много други неща, които можем да почувстваме само с някаква различна от очевидната комбинация от сетивност и емоционалност.

Радвам се, че тази изложба ще върне всички тези, които бяхме там в началото на пролетта в спомените ни за едно хубаво преживяване и приключение, в което всеки от нас създаваше своята частица от тази приказка. Ще провокира други да се пробват в следващата. И макар тази наша обща приказка да не е сред номинираните и победителите, тя е тук наоколо и продължава да бъде списвана от много хора заедно, което я прави най-специалния победител.

Малките деца порастват с илюзиите, че всяка приказка непременно има щастлив край. По-късно научаваме, че това със сигурност се случва доста по-рядко отколкото ни се иска. Но това, което прави един творец различен е куражът му винаги да намери сили да дописва или променя края на приказките си. И да започва нови…

Чудесно е, че тази приказка продължава! И че ще има още много нови… Заради куража на всички заедно :-)

Созопол, 15 септември 2008

Изложбата на фотосите от Nikon-пленера на остров Тасос са изложени на открито пред НДК и ще бъдат там до 25 септември.

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

  1. О! Минавахме късно вечерта оттам и видяхме изложбата… Ще се разходим пак! :-)

    Отговор

  2. Днес пък попаднах на интервю с трима от участниците по нова телевизия. беше интересно… много интересно… абе лудница направо

    Отговор

  3. Много благодаря за топлите думи на Йовко, както за изложбата така и за пленера. Наистина се радвам, че са Ви харесали снимките! Лично аз с нетърпение очаквам поредното такова събитие!

    Отговор

Ако искате да споделите нещо