Понеделниците са един много особен граничен преход на състоянията. Когато днес чух звука на мобилния си телефон в стремежа му да ме събуди, първата мисъл, която излъчи съзнанието ми, а тавана над леглото ми отрази с пренебрежение, засилвайки я към сивотата на прозореца, бе: „О, ужас! Трябва ли да ставам наистина, та аз идвам от един по-добър свят…“

В трудния преход по пътя към банята си спомних за един доцент, който изпитваше екстазно удоволствие да позиционира всички свои лекции в 7:30, с което твърдеше, че ни възпитава в „борбен дух“. Истинската борба бе да откриеш нещо полезно в неговите лекции, но това е една съвсем различна тема – във всеки университет има някакъв процент пълнеж, който е форма на плява, която просто трябва да погълнеш между другото – нещо като звъненето за събуждане – не му се радваш особено, но се налага да си измъкнеш задника изпод завивките.

Днес имам няколко важни срещи, заседание на УС на Фондацията, проектът OpenFest 2006 e на масата нетърпящ отлагане, а е и крайно време да се захвана и със софтуера изпод UrbanStyle.org – борбен дух ли…? :-)

Всъщност въпросният доцент се казваше Ташев… като ние с колегите, в знак на мила благодарност, го наричахме Мъдев.

Хубава седмица на всички! :-)

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Благодаря!:)

  Отговор

 2. Моля, ама за какво…?

  Отговор

 3. Явор Атанасов 5 декември 2005 в 14:30

  Този Ташев, с побеляла коса, слаб и с очила ли беше?

  Отговор

 4. За „Хубава седмица на всички! :-)“
  :)

  … а и за страхотния блог!

  Отговор

 5. Ами косата му беше прошарена, но в никакъв случай не беше слаб и не помня за очилата – може би имаше, но не постоянно. Май не става въпрос за същия човек, а и какво значение има… :-)

  Отговор

 6. Този тип може би е бил роднина на учителката ми по История в техникума (Ташка Ташева). И въобще не се шегувам… жената така се казваше…

  Отговор

 7. И аз имах един подобен доцент. По хирургия.

  Една сутрин закъснях една минута за лекцията му, и ми се наложи да изслушам половинчасов скандал. Като стигна до това как те, като ги учел професор Милко Балан на времето, не смеели да гъкнат, и затова станали хора, а от нас нямало нищо да стане, не издържах и го прекъснах:

  – А знаете ли защо от нас нищо няма да стане?

  – ?

  – Защото вас ви е учил професор Балан, а нас ни учите вие…

  За щастие, на изпита се паднах при друг изпитващ. Иначе сега щях да имам една диплома по-малко.

  Отговор

 8. Юлия Богоева 6 декември 2005 в 19:18

  Весела седмица и на теб!!!

  Невероятен блог :)

  Отговор

Ако искате да споделите нещо