Камината в Пловдив?

Камината в Пловдив?

Прекарах една чудесна вечер на гости на Тони и Юлия. Всъщност започнахме по мъжки с първата бутилка вино и разговори за Камината, open-culture.net и разни идеи около това, а после като се присъедини и Юлия почти направихме теоретична дисекция на българското free & open source community. Беше много приятна вечер и чак в колата осъзнах, че съм си тръгнал в един и половина след полунощ.

Предстоят последните три представления на „Камината“ в София. На 14, 22 и 29 март са трите, които ще се играят през този сезон. Планове за бъдещето още не са правени и то е неясно. Ще направя всичко възможно да се случи едно представление през април в Пловдив, но болният проблем е залата. Трябва някой да приюти пиесата без наем за зала или срещу някакъв процент от неизвестния брой продадени билети постфактум примерно, което си е финансов риск. Хората са много навити да играят там стига да се получи. А и залата трябва да става за театър все пак. Чудя се за някое кино, читалище или сцената на университетския театър в Пловдивския университет, което не се сетих да споделя с Тони, но така или иначе се надявам някой от Пловдив да удари едно рамо. Пловдив, размърдай се!

Със сигурност ще трябва да има и MediaBox в Пловдив. Ицо, разчитам на теб и баня Старинна – вече идва пролет 😉

Решихме open-culture.net да бъде основно преработен на база някои разработки на Тони, които след пускането им в действие ще се пуснат като свободен софтуер. И навярно ще си сътрудничим с bg.creativecommons.org като brainstorming-а на идеи тепърва предстои.

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България