Киана – мляко без консерванти

Продукти на Киана
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. Йовко, ти си намерил кисело мляко в магазина, което се разваля, ако полежи повечко?!!

  Аз не съм виждал такива от… знам ли. Двайсетина години? :-)

  Трябва да дегустирам обезателно някой път! (За съжаление, май не съм го виждал това кисело мляко в нито един магазин в моя район. Явно дистрибуцията не им лесна…)

 2. Още един глас „За“ Киана! Махленските ни магазинчета ги зареждат и се купуват масово, хората свикнаха да ги търсят. (говоря за краен софийски квартал, но съм ги виждала и в бургаски доста оборотен минимаркет.) И наистина се развалят!
  Малките производители нямат друг изход, освен да дистрибутират чрез малки магазини(чета). В големите хипермаркети ги изгониха с мръсна ценова политика (ако изобщо са били допуснати). А малките магазинчета охотно плащат кеш и с неудоволствие(по изключение) по банков път, търсят конкурентни цени и масово зареждат дребни количества като за ежедневния оборот – поради крайно свитите обеми на оборотите. Имам наблюдения като дребен обект в друг бранш, но си говоря с колегите/съседите – тенденцията е масова.
  Реално ако човек иска да купува хранителни продукти от нашенски производители, трябва да търси малки и средни минимаркетчета. Аз напоследък открих за себе си магазините на „Кооп“ и изпробвам разни сиренца, катъци и саламчета на малки мандри и кооперативи.

 3. Йовко, същата картинка е с млеката на „Добрев“ http://dobrev-cheese.com/

  Върнаха ме с 25 години назад!

  Прясното мляко се разваля в хладилника. Ако не го кипнеш до третия ден се пресича (но пък пресеченото е разкошна диетична извара)
  Киселото е малко по-трайно, но и то след няколко дена се вкисва както си трябва всъщност.

  За капак едно масло не го изядохме навреме и след около две седмици в хладилника граняса. Все неща дето не ми се бяха случвали миналия век.

  И станах послочвичен сред приятелите си, че се РАДВАМ като ми се пресече млякото :)

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: