Чувал съм, че жените като правят важна крачка в живота си или поемат към ново начало, сменят прическите си. Явно блогърите си сменят дизайн template-а (или поне аз). Интересно жените-блогърки какво правят… прическата или дизайна – това би отговорило на въпроса дали са повече жени или повече блогърки… ;-)

Шегувам се, разбира се… От време на време малка промяна не е излишна, а и съм съблазнен да опитам новата функционалност на WordPress 2.1 със псевдостатична начална страница пред блога като такъв. Още повече занапред ще имам нужда от показ и публикация на повече неща от Вечния, Безсмъртния и Непобедимия The Loop.

С други думи това не е миграцията, тя предстои – това е новата тема, върху която искам да я направя. Нарекох я Moonlight Dream, защото от една страна понякога си падам да пазя традицията, а от друга е време за нови мечти… Темата в различните си елементи е инспирирана от множество блогове, които чета и ми харесват освен като съдържание и като естетичен външен вид. Моите си любими компоненти, наследени от предишните ми теми и най-вече от Moonlight Relax, разбира се остават на въоръжение.

С новата тема сменям от днес и версията на Creative Commons договора за употреба, под който публикувам нещата си тук, с новата CC-BY 3.0.

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. На мен ми харесва – поздрави :-)
  И още ми хареса това с написаното на същия ден – ама толкова много ли си писал тогава? ;-)

  Отговор

 2. Мдааа… Имаше и такива времена… ;-)

  Отговор

 3. Нов дизайн… нови постове, дано повечето от тях да са в 3-та, 7-та и 15-та категория. ;-)

  Отговор

 4. Ей с това ме хвърли в оркестъра – категориите по ID или по ред да ги броя ;-)

  Отговор

 5. Честита нова тема. Със здраве да си я ползваш.

  Един съвет: намали малко хедъра. В печатарството имаше един термин, който не си спомням … незнам си каква линия. Това е там където се сгъва вестника на 2 и редакторите се стремят това в горната част да съдържа важна информация. При уеб страниците има нещо подобно.

  Отговор

 6. Ще реша с времето… Може би наистина с малко ще го намаля. Но смятам да използвам хедъра като сменям фотографиите там според сезона или настроението ми (и преди съм го правил). А това е важна информация :-)

  Отговор

 7. [blockquote]Интересно жените-блогърки какво правят… прическата или дизайна – това би отговорило на въпроса дали са повече жени или повече блогърки… ;-)[/blockquote]
  Аз смених направо блога – това какво ме прави? ;)
  Честита нова тема – радва окото :)

  Отговор

 8. Предният ми коментар показва защо трябва да си мълча след 13 часов работен ден над 1500 километра от собственото ми легло.

  Отговор

 9. Честита нова визия. Харесва ми доста повече от миналия опит за промяна. Разбира се, ще ми трябва малко време да свикна с новия облик, но не е лесно за възприятията. Това е като да си промениш навиците.
  Успех.

  Отговор

 10. Мисля, че в конкретния случай чарът на хедъра е именно в големината му, може би по-този начин се акцентира върху нещо съществено, което на пръв поглед остава скрито от очите. Учудващо е как жаждата за промяна с лекота разкрива същността на нещата.
  Успех в промените, които предстоят.

  Отговор

 11. Хубава е! Много даже.

  Ще трябва да се възползвам от (cc) лиценза май :)…

  Отговор

 12. Веднага ме накара да видя стила на текста. Много по-леко и приятно за четене и гледане. Поздравления и се надявам това да е нещото, което да те подбутне да блогваш повечко.

  Отговор

Ако искате да споделите нещо