Fastest Vista laptop - MacBook Pro Не съм се объркал…

PC World имат навика да правят всевъзможни тестове – наскоро решили да проверят върху кой лаптоп Vista работи най-бързо. И понеже вече върху Mac-овете може да се инсталира и Windows – при това без виртуални машини и емулации, а съвсем native – пробвали и върху Apple. Резултатите според използвания от тях тест показали, че най-бързата преносима машина с Vista се оказала именно… MacBook Pro.

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Донякъде мога да потвърдя тази информация. Vista Ultimate буквално хвърчи на MacBook-а на Веси. Изглежда хардуерът им е много изпипан и изчистен. Въпреки че процесора на бялото ноутбуче не е кой-знае какво, като performance забива в земята не една от известните ми машини. Тук говоря не за бързодействие, мерено с разни тестове обаче. Говоря за субективни впечатления от „пъргавостта“ на машината.

  Отговор

 2. Това доказва, че машините на Apple са едни от най-добрите щом се справят с недоизпипаната Vista. Дори и да е така обаче, ако притежавах Mac със сигурност нямаше да го преинсталирам с Vista.

  Отговор

 3. @Харалан: Решението за Vista на МакБуука си беше от собственичката му :). Аз само (и с голям кеф) я добавих „върху“ Max X 10.4. Малко драйверите са леко бъгливи (все още е с бета версията на BootCamp), но се справя изключително добре.
  Колкото до „недоизпипаната“ Виста, тук нищо няма да кажа, защото рискувам да ядосам домакина с моят коментар. Пък и не ми се флейми. Моите впечатления, обаче, са доста по-различни :).

  Отговор

 4. Не щеш ли да подариш на Веси един Leopard ;-) там даже BootCamp-а ще е истински… ;-)

  Отговор

 5. Хмм, пари за Леопард в момента… „Money for nothing“, с респект към Dire Straits. Има си читава ОС, пък и то се оказва, че май Леопард твърде точно е копирал Виста :).

  Отговор

 6. Копирали от Виста?… Чакай да се вдигна от земята, където се извъргалях от смях ;-) Vista срещу Leopard-а да тича не може да го стигне?… Linux даже отдавна надмина Windows във всяко едно отношение – usability, reliability, security, красота, стил и изящество. Да не говорим за концепции… Дето Windows никога не е бил нищо… Ако не беше инерцията на потребителите и OEM съглашенията с хардуерните производители Vista нямаше да има и мижавите си финансови приходи, които има досега…

  Отговор

Ако искате да споделите нещо