Пешеходец?

Пешеходец?

От два дни съм без кола. Всъщност в понеделник отново бях в отпуска, която skip-нах за да предадем проекта от миналата седмица с необходимите тестове. Бях си я пуснал с идеята да не се връщаме рано от Калофер, но се оказа, че освен, че е нужно да предаваме, в същия ден да се случи и по график да водя Пежото в сервиза. Връщането от Калофер, започнало със ставане в пет сутринта и изнасяне от Цуцовата къща беше направо безпроблемно предвид снега и сънливостта.

Между другото понеже в неделя след големия снеговалеж отскочихме до Карлово, а в понеделник се върнахме много рано през Пловдив за София, единствено Пловдив беше в най-окаяно и непочистено състояние. Зимата пак ви изненада, нали, д-р Чомаков?

И магистралата не беше цвете, но я прелетяхме доста бързо… Та веднага след това оставих колата в сервиза и вече второ денонощие се „наслаждавам“ на столичните неволи на гигантска София. Да – отвикнал съм без кола. Колата спестява време – абсолютно – и е възможно най-евтиното и удобно предвижване из града. За две денонощия пропилях около час и 45 минути (приблизително) в чакане на таксита или лов на такива по улиците. Парите не ги броих. Рекордът беше вчера след работа – 40 минути липса на такси. И осъзнавайки, че са дефицитни в това кишаво време се правят на тежки – преди да те качат питат за къде си като близките дестинации биват отказвани. Между другото, това само такситата в София си го позволяват. Преди няколко часа теглих една на един такъв и отидох да чакам трамвая.

Дано утре колата да е готова, а не чак в четвъртък, защото не съм убеден дали няма да удуша някой таксиметров шофьор в пристъп на необуздана ярост…

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България