Приказки от 1001 години

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.
 1. По мое скромно мнение си пропуснал една чудесна разходка, защото там наоколо има и много пещери. Има и една особено голяма пещера (ако не се бъркам с името на градчето де). Но си прав, че на такова място трябва да има хора които да ти покажат с какво да се забавляваш. И все пак според мен Словения е една от най – красивите страни.

 2. Адаш, аз все пак тук съм на работа, а не на екскурзия (за жалост!). Словения наистина е много красива – няма спор, но вече започва трето поредно денонощие, през които дори не съм напускал сградата на хотела…

  А ти след като си оцелял при талибаните и навярно си в София да вземем да се видим, а? За картинг нещо ми се струва студено, ама някоя и друга тъмна бира няма да ми се стори некомфортно изживяване? А и без това съм обещал на Весо десет.

 3. Идеята никак не е лоша. Ти в София ли си?
  За бира съм готов. Утре имам някакви планове, но ако имаш възможност, да се видим, смятай, че си с най – висок приоритет!

 4. Очевидно няма как да съм в София след като в онзи пост бях написал, че съм в Словения. Ако си намерил начин да си на две места едновременно ще се радвам да пуснеш технологията под CC, FDL, whatever, etc.

  Днес на обяд се запътвам към летището, но понеже съм през Прага с готин престой там ще се появя късно тази нощ в София. Така че бирата е мисия възможна от утре събота.

 5. Е, прочетох и другите ти писания по блог -а, но да си призная, още не съм съвсем ориентиран с времето. В Иран се почива четвъртък и петък, така че ориентацията ми за дните е малко счупена и не съм съвсем сигурен кой ден къде се намира на календара – дали е работен или почивен… дали е вторник или неделя. Затова моля за извинение.
  Обади ми се като се върнеш на телефона със … ще ти го пратя на пощата… за да се разберем нещо за бирене. А и да ми донесеш едно Лашко пиво (ама то ти вече си отлитнал… :-().

 6. Vsichko spodeleno za Slovenija mi e adski interesno i ljubopitno. Predstoi mi da prekaram v Ljubljana i Maribor kum 3 meseca. Ako ne vi murzi napishete mi s kolko euro se zivee dnevno… srednostatisticheski. Da znaja predvaritelno. Vesel biren kupon!
  Snezhana

 7. Много ми е трудно да отговоря точно на този въпрос – все пак зависи какво човек има наум под средностатистическо живеене. А специално за Словения нямам реални впечатления, защото бях заточен в един хотел по един проект и не съм си подал носа навън, с изключение на един следобед, но като цяло от общите ми впечатления из Европа цените са много подобни навсякъде, вкл. и у нас са доста европейски – така, че шок няма. В най-лошия случай може да се окаже, че нещо е малко по-скъпо отколкото в България, но не и в пъти. (С изключение на услугите – там девиациите са големи). Ако приемем, че не плащате за хотел и имате къде да живеете сума в диапазона 20-30 евро на ден мисля, че е нещо средно за където и да е в Европа, което не означава, че е супер лукс, нито, че няма да оцелеете и с 5-10 евро на ден или пък че не можете да харчите и по 50-100.

  Аз просто не съм критерий за подобна оценка – спя в хотели, храня се често в заведения и се движа с такси тъй като това са разходи, които са за сметка на командировката или проекта, в който съм ангажиран.

Коментарите за затворени.

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: