Днес нещо бях в меланхоличен режим. И денят ми мина така. Посвърших доста работа – и лична и служебна. Денят беше пълноценен, но го започнах летаргично и го завършвам така.

Преди малко, откарвайки Пейо до неговото обиталище, си се прозявах в колата, напук на опитите му да води с мен смислен разговор. София беше притихнала, улиците празни, спускаше се мъгла… За първи път от много време насам изпитах истинско удоволствие да шофирам. Тиха и дори топла вечер, музиката на Jazz FM… кеф… А и кротичкия разговор с Весо ме върна в спомените за романтичните времена по замисляне на нови предизвикателства. Само дето в нашия случай спомените не вършат особена работа, а предизвикателствата са си налице.

Май наистина тази година ще се бачка здраво във всички посоки. Какво пък – няма лошо, особено ако посоките са тези, за които все си мечтаеш…

Отключвайки вратата, вкъщи ме посрещна различна топлина – такава мека и равномерна, ambient, джазова… каквато само наличието на парно може да сътвори. Мда, пуснали са абонатната станция на входа – вече си имаме парно. Хубав завършек на лежерния ден…

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Блазе ти. Моето парно напоследък е „грее“ студ, вместо жега.

  Отговор

 2. Наистина ми е чудно защо толкова се радваш на парното.

  Топлофикация е от малкото услуги, от които не можеш да се откажеш. Т.е. можеш да се откажеш да я ползваш, но не и да я плащаш. При другите подобни, като Здравната каса, нямаш избор и при включването.

  Възможността да избираш никога не трябва да се подценява.

  Отговор

 3. Е, някои хора се чудят какво толкова му харесвам на IBM, Созопол, Linux-а, Mac-а или Nikon… ;-)

  Целият вход реши да се топли с парно. Трябва ли аз да се цепя? Освен това, когато всички го ползват има далеч повече смисъл, в сравнение с наличието на отцепници, свалени и недосвалени радиатори и т.н. Инсталацията при нас е от новия тип – с индивидуален истински топломер на входа на всеки апартамент, което също е по-добрата алтернатива при плащането от малките джвъчки по всеки радиатор.

  Освен това, кой е този метод за топлене, който да има повече смисъл – няколко месеца се топля с електричество – плащам много и не е топло, камината и всички твърди горива са абсурд, газ в моя район няма, климатиците са за лятото…

  Отговор

 4. Браво Йовко. Честито дано ти топли както топли нащо. ;)

  Отговор

Ако искате да споделите нещо