Това ще е поредния ми кратък пост и то не защото нямам какво да напиша, а защото от отминалия четвъртък насам нещата се случват с такава скорост, че ми е трудно да ги осмисля, а какво остава да ги опиша. Обещах на Пейо да не творя повече от пет изречения в блога си тази вечер, при това пред свидетели, и определено смятам да до спазя – даже и да не използвам хакът със запетаите, с които изреченията могат да се превръщат в дълги и сложни, или поне няма да го ползвам прекалено.

Лари Лесиг определено бе най-добрият лектор, който някога съм слушал. И не само заради темата, която засегна, но и заради харизматичността му, неговото присъствие тук в България си струваше всяка секунда усилия.

Едно голямо благодаря на Интернет общество за ангажимента да направят това възможно!

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Йовко, благодарностите са приети, но с поправка:
  идването му е продукт на Деси Пефева от ISOC-Bulgaria, която работи неуморно с Пейо и всички останали от екипа, превеждал CreativeCommons. Надявам се, че неговото посещение ще бъде началото на ново, по-добро сътрудничество и между „Интернет общество“ и ССС / Open-Culture.net и всички, които милеят за свободата…

  Прочее, ние спечелихме два проекта по 6-а Рамкова програма на ЕС и ще работим още много в областта на FOSS през следващите 2 (две) години. Разчитам да помагате на Деси, Юлия, Мария и всички други, които ще работят с „Интернет общество“. Аз самият също ще помагам, доколкото мога.

  Лесиг е сред топ-5 в света лектори. Днес по едно време си загуби гласа в Техническия, но ти ще го видиш какъв беше в Червената къща и сутринта в НБУ. Особено диалогичен е, когато въпросите са интересни. На последния въпрос в Червената къща направи УБИЙСТВЕН коментар за всички хора, които си представят, че Америка е „връх на сладоледа“

  Отговор

 2. Ще им помагаме, разбира се!

  Отговор

 3. Николай 20 май 2005 в 17:46

  Да, определено лекциите на Лари и РМС бяха доста интересни и запомнящи се :). Дано по-често има такива в bg.

  Отговор

Ако искате да споделите нещо